PNL: Intentia PDL de a limita dreptul la proteste de strada, un nou pas spre autoritarism

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 20:20
1230 citiri
PNL: Intentia PDL de a limita dreptul la proteste de strada, un nou pas spre autoritarism

PNL ia act "cu ingrijorare" de intentia actualei Puteri de a modifica legislatia cu privire la organizarea si desfasurarea adunarilor publice, in sensul introducerii de restrictionari suplimentare.

"Constatam faptul ca noile reglementarile vor limita excesiv dreptul de protest, fundamental in orice societate democratica si, prin aceasta, vor constitui un nou pas spre autoritarism. PNL isi exprima surprinderea fata de aceasta propunere a Ministerului de Interne, care, in loc sa gestioneze cu prioritate marile probleme legate de infractionalitate, de coruptia interna, de siguranta si ordinea publica, ce afecteaza negativ intreaga societate si pe fiecare cetatean in parte, a gasit de cuviinta sa se ocupe de inasprirea conditiilor de desfasurare a adunarilor publice", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Liberalii considera aberante prevederi precum interdictia de organizare a adunarilor in apropierea garilor, statiilor de metrou, unitatilor spitalicesti sau pe traseele unde se executa lucrari edilitar-gospodaresti, apreciind ca, in aceste conditii, cu greu se va mai putea desfasura vreun miting in Bucuresti.

"Aceasta initiativa reflecta de fapt obsesia actualei puteri in legatura cu protestele de strada, dar si o viziune generala in ce priveste exercitarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, opusa valorilor si principiilor democratice", mai arata PNL.

Ministerul Administratiei si Internelor, condus de Traian Igas, a lansat in dezbatere publica un proiect de lege privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice. Legea se refera printre altele si la limitele organizarii si desfasurarii unor adunari publice.

Potrivit articolului 7 "se interzice organizarea si desfasurarea adunarilor publice in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, unitatilor spitalicesti, obiectivelor militare sau a celor asigurate cu paza militara, a depozitelor de carburanti sau materiale explozive, a zonelor si obiectivelor cu risc ridicat de radiatii si contaminare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare, ori pe traseele sau locurile unde se executa lucrari edilitar gospodaresti de amploare".

Presa a speculat ca prin restrictionarea protestelor in fata obiectivelor militare sau a celor asigurate cu paza militara Guvernul s-a referit la obiective precum Palatul Cotroceni si Victoria, unde oamenii nu vor mai putea sa-si strige revendicarile.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#PNL PDL proteste, #PNL PDL pas autoritarism , #stiri PNL