PNL, dezvaluiri din interior: Primarul reales al Timisoarei acuza modul cum sunt luate deciziile majore in partid

Joi, 09 Iunie 2016, ora 08:52
2490 citiri
PNL, dezvaluiri din interior: Primarul reales al Timisoarei acuza modul cum sunt luate deciziile majore in partid
Foto: Facebook/Nicolae Robu

Primarul reales al Timisoarei si totodata vicepresedinte PNL, Nicolae Robu, sustine ca deciziile in partid "sunt luate total netransparent de grupuri-grupulete de persoane neindrituite statutar, de multe ori banuite de inrolare si in alte structuri - discrete sau secrete".

"E timpul sa iesim din tranzitorat! Rezultatele obtinute de PNL la alegerile locale din 5 iunie sunt mult sub asteptarile noastre, ale liberalilor, fara a fi insa catastrofale, cum incearca sa inoculeze ca ar fi PSD si masina sa de propaganda.

O analiza serioasa se impune, insa, a fi facuta cat mai grabnic. Asta pentru a putea corecta cat mai rapid ce avem de corectat si, evident, sunt lucruri de corectat!

Eu nu-mi propun acum sa fac eu acea analiza serioasa. Dar cateva opinii vreau sa exprim, ca om care, din 2008, de cand am intrat in politica - pana atunci n-am fost niciodata membru al vreunui partid -, am tras din greu pentru PNL pe toate fronturile", transmite Robu, miercuri seara, intr-un comunicat de presa.

Primarul Timisoarei acuza modul cum sunt luate deciziile majore in partid.

"Am constatat, din 2008 pana in prezent, ca deciziile majore in partid sunt luate total netransparent de grupuri - grupulete de persoane neindrituite statutar in acest sens, de multe ori banuite de inrolare si in alte structuri - discrete sau secrete -, forurile statutare fiind mereu puse in situatia unor fapte implinite, lor neramanandu-le altceva de facut decat sa valideze acele decizii, altminteri riscand sa creeze partidului imagine negativa", acuza liberalul.

Citeste si cum s-a prabusit PNL, intr-o luna, de la 40% la 12%.

PNL sa fie condus de oameni care si-au dovedit greutatea politica

Nicolae Robu afirma ca este timpul unei schimbari in partid care ar trebui sa fie condus de "oameni care si-au dovedit greutatea politica".

"E timpul sa nu se mai intample astfel, e timpul ca partidul sa fie condus de oameni care si-au dovedit greutatea politica prin voturile obtinute de la cetateni. Exact asa cum fotbalul se joaca pe goluri, politica se face pe voturi! Partidele nu au, nu trebuie sa aiba o existenta pentru ele insele!

Cu atat mai mult pentru alte structuri! Ele trebuie sa fie reflectarea optiunilor cetatenilor, iar optiunile cetatenilor sunt exprimate prin vot! Desigur, ideea enuntata presupune modificari in statutul PNL. Dar nu e, oare, timpul sa facem o reforma autentica si la nivelul statutelor partidelor?!", a mai scris Robu.

Promovarile sa nu se mai faca discretionar, clientelar sau pompieristic

Primarul din Timisoara a mai propus ca desemnarea candidatilor la diverse functii sau pozitii politice "sa se faca prin proceduri riguroase, pe principii de merit".

"E timpul ca promovarea in partid, inclusiv desemnarea candidatilor pentru diverse functii/pozitii politice sau administrative, sa se faca prin proceduri riguroase, pe principii de merit - merit insemnand portofoliu de performante, de performante deja atinse, nu in stadiul de tinte, si nu discretionar, clientelar, sub influente exogene partidului sau pompieristic, in cel mai nevinovat caz.

Faptul ca lucrurile nu stau asa cum am afirmat mai sus, ca ar fi timpul sa stea, se reflecta in indepartarea partidului de agenda cetateanului. Eu, ca primar, in contact direct cu cetatenii, preocupat sa cunosc nevoile, nazuintele, asteptarile lor, sa le raspund, chiar atasat profund partidului cum sunt - atat rational, cat si sufleteste -, simt asta si nu pot sa nu ma intreb: ce simt, atunci, simpli simpatizanti sau cetatenii fara parti-pris-uri?!", mai arata Robu.

Citeste si ce s-a decis miercuri seara in sedinta conducerii PNL in care s-au analizat rezultatele la alegerile locale, dar si alte critici care sunt aduse conducerii partidului de catre doi parlamentari liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Robu atac conducere PNL , #stiri PNL