PNL se va plange la Comisia Europeana din cauza ordonantei ANCOM

Joi, 04 Mai 2017, ora 10:32
1681 citiri
PNL se va plange la Comisia Europeana din cauza ordonantei ANCOM

PNL se va adresa oficial Comisiei Europene cu privire la schimbarile operate de Guvern prin ordonanta de urgenta asupra procedurii de numire a conducerii ANCOM.

"ANCOM - autoritate care reglementeaza o piata de 4 miliarde de euro in domeniul comunicatiilor electronice a fost parazitata de PSD. PNL se va adresa oficial Comisiei Europene cu privire la schimbarile operate de Guvern prin OUG asupra procedurii de numire a conducerii ANCOM", se arata intr-o declaratie a presedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.

Turcan mentioneaza ca Guvernul a schimbat intempestiv, prin ordonanta, modul de numire a conducerii ANCOM si l-a eliminat pe presedintele Romaniei. Pana acum, Guvernul propunea presedintelui Romaniei seful ANCOM, iar presedintele il numea in functie.

"Procedura reglementata pana la adoptarea OUG a fost rezultatul negocierilor cu Comisia Europeana pentru solutionarea unei proceduri de infringement declansata impotriva Romaniei in 2009. Comisia Europeana a imputat Romaniei instabilitatea institutionala de la nivelul ANCOM, generata de interventii politice repetate pentru schimbarea conducerii ANCOM.

Guvernul nu a prezentat o justificare a modificarilor facute prin OUG, in mod netransparent, si nici vreo corespondenta in acest sens cu Comisia Europeana. Acest lucru ridica suspiciuni cu privire la intentia PSD de a altera grav independenta ANCOM", mai arata liderul PNL.

Raluca Turcan acuza PSD ca "duce o campanie de parazitare politica a institutiilor statului, tranformandu-le in sinecuri pentru clientela de partid", ceea ce va distorsiona piata comunicatiilor electronice.

"PSD vrea sa foloseasca ANCOM drept un instrument de represiune politica impotriva operatorilor din piata comunicatiilor electronice, intrucat se afla intr-un razboi cu capitalul privat strain.

Actiunile PSD afecteaza imaginea buna de care se bucura Romania in randul investitorilor straini, atractiva pentru investitii. Acest lucru va determina blocaje si, posibil, chiar retragerea unor investitori din piata. Astfel, efectele negative ale guvernarii PSD, manata de astfel de abordari, vor fi greu de remediat", mai sustine Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Suceava, ca "speta ANCOM seamana izbitor cu speta ordonantei 13", el subliniind ca problema nu este de legalitate, ci de oportunitate si ca Guvernul inca nu a inteles care este rolul sau in arhitectura constitutionala.

Presedintele a precizat ca Guvernul are o putere foarte mare si "poate sa faca aproape orice, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faca orice", ci trebuie sa guverneze, sa ia decizii care sunt bune pentru dezvoltarea Romaniei, pentru apararea tarii, pentru intarirea si stabilizarea dezvoltarii.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: NEWS.RO