Mitinguri electorale la Focsani, duminica. PNL spune ca a cerut sa nu fie aprobate alte evenimente politice, iar UNPR neaga ca organizeaza vreo manifestare

Sambata, 04 Mai 2019, ora 13:07
2727 citiri
Mitinguri electorale la Focsani, duminica. PNL spune ca a cerut sa nu fie aprobate alte evenimente politice, iar UNPR neaga ca organizeaza vreo manifestare
Foto: Arhiva Facebook/ PNL

PNL Vrancea sustine ca responsabilitatea pentru orice eveniment neprevazut care poate aparea in timpul mitingului electoral de duminica nu va apartine partidului, ci "autoritatilor locale si institutiilor abilitate sa asigure ordinea publica".

"PNL Vrancea a luat toate masurile legale prevazute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc, astfel incat mitingul sa se desfasoare in termenii legali prevazuti de legislatie. (...)

Orice eveniment neprevazut care poate aparea, in sensul aparitiei unor sustinatori ai altor partide in zona B-dul Independentei nr. 8 (vizavi de Electrica), nu va fi in responsabilitatea PNL, ci a autoritatilor locale si a institutiilor abilitate sa asigure ordinea publica", au declarat reprezentantii PNL Vrancea, intr-un comunicat transmis sambata.

Liberalii precizeaza ca au solicitat autoritatilor sa nu aprobe un miting al altor partide in zona de desfasurare a evenimentului PNL, pentru a fi evitate incidente intre participanti.

"In sedinta Comisiei din data de 3 mai 2019, am solicitat in mod clar autoritatilor sa nu aprobe un miting al altor formatiuni politice in zona mitingului PNL, tocmai pentru a fi evitate orice incidente intre participanti", au aratat liberalii.

PNL Vrancea va organiza duminica un miting electoral in parcarea din fata sediului partidului, la care sunt asteptati peste 7.000 de sustinatori. In aceeasi zi, in Focsani au fost aprobate alte trei mitinguri electorale in zone diferite din oras, solicitate de PSD, ALDE si UNPR.

Ce spune primaria

Potrivit primariei, toate manifestarile electorale se vor desfasura in puncte fixe si nu permit deplasari, pentru a evita dezordinea si eventuale conflicte.

"Comisia de Autorizare a Adunarilor Publice a decis, la sugestia celor de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi, ca aceste deplasari nu ar trebui sa aiba loc, tocmai pentru a evita dezordinea si eventuale conflicte si fiecare partid sa-si desfasoare aceasta activitate intr-o locatie bine delimitata si bine stabilita. (...)

PNL isi va desfasura mitingul pe B-dul Independentei, vizavi de sediul partidului, PSD in Piateta Obor, UNPR in piateta de la Gara, iar ALDE in Piateta de la Teatrul Municipal 'Maior Gheorghe Pastia'", a declarat, pentru Agerpres, primarul Cristi Misaila.

UNPR neaga ca face miting

Reprezentantii UNPR precizeaza, insa, ca Uniunea nu organizeaza si nu participa in aceasta perioada la manifestari organizate in Focsani.

"Ii solicitam presedintelui PNL sa inceteze sa dezinformeze populatia prin lansarea de informatii false, care pot induce in eroare opinia publica in legatura cu activitatea si politica UNPR", arata reprezentantii formatiunii.

"Referitor la afirmatiile presedintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit carora UNPR ar participa la un miting si un mars organizat in municipiul Focsani, alaturi de PSD si ALDE, facem urmatoarele precizari: Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei nu organizeaza si nu participa in aceasta perioada la manifestari organizate in municipiul Focsani. Noi am anuntat oficial, in urma cu mai multa vreme, ca UNPR merge singur in alegerile pentru Parlamentul European si deschide lista cu doua glorii ale sportului romanesc, Ilie Nastase si Anghel Iordanescu", se arata intr-un comunicat de presa transmis, sambata, de UNPR.

Reprezentantii formatiunii ii cer lui Orban sa nu dezinformeze, scrie News.ro.

"Ii solicitam presedintelui PNL sa inceteze sa dezinformeze populatia prin lansarea de informatii false, care pot induce in eroare opinia publica in legatura cu activitatea si politica UNPR. Intelegem ca si utilizarea acestui gen de afirmatii face parte din jocul politic facut de unii politicieni in campania electorala.

Nu suntem de acord cu astfel de practici si, ca atare, le respingem, considerand ca romanii merita o campanie electorala - si o politica, in general - curata si corecta, care respecta cetatenii si dreptul lor la o informare bazata pe adevar si la a vota in cunostinta de cauza", mai scrie in comunicatul UNPR.

Vezi si PSD face miting in acelasi timp si loc cu PNL. Orban: Ca pe vremea minerilor. Riscam confruntari de strada

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#miting PNL PSD Focsani , #stiri PNL