PNL vrea sesiune extraordinara pentru recursul compensatoriu, amnistie si gratiere

Luni, 12 August 2019, ora 16:19
2207 citiri
PNL vrea sesiune extraordinara pentru recursul compensatoriu, amnistie si gratiere
Foto: Arhiva Facebook/ Raluca Turcan

PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, la sfarsitul lunii august, pentru ca atat Camera Deputatilor, cat si Senatul sa isi clarifice pozitia pe mai multe proiecte de lege aflate in dezbaterea parlamentara.

Printre acestea se numara legea recursului compensatoriu, legea de investigare a magistratilor sau legea privind amnistia si gratierea, a anuntat luni prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

Turcan a explicat ca in cadrul sesiunii extraordinare pot fi dezbatute proiecte de lege care exista deja pe parcursul parlamentar.

"PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat. Este foarte important ca inainte de inceperea sesiunii ordinare Parlamentul Romaniei sa isi clarifice pozitia pe cateva proiecte de lege aflate in dezbaterea parlamentara si care sunt de interes public.

Conform regulamentului celor doua camere si conform Constitutiei Romaniei, in sesiunea extraordinara se pot dezbate proiecte de lege care exista deja pe parcursul parlamentar, deci pentru care camerele Parlamentului au fost sesizate", a afirmat Turcan.

Ea a precizat ca PNL doreste sa fie dezbatute in aceasta sesiune extraordinara legea privind recursul compensatoriu si cea privind investigarea magistratilor.

"Asadar, PNL considera ca este vital ca in sesiunea extraordinara sa fie dezbatuta si respinsa legea privind recursul compensatoriu. De asemenea, PNL solicita respingerea legii privind investigarea magistratilor, sectia de investigare a magistratilor", a precizat prim-vicepesedintele PNL.

Turcan a mai spus ca trebuie luate in discutie in aceasta sesiune extraordinara OUG 114 si OUG 51.

"Nu in ultimul rand, sunt doua proiecte cu un impact economic si social aflate in dezbaterea Parlamentului care trebuie transate din punct de vedere decizional. Vorbim de OUG 114, ordonanta care a blocat investitiile, a alungat investitorii, a blocat creditarea de asemenea si care a crescut taxele si tarifele in Romania.

In acelasi timp, exista OUG 51 a Guvernului Romaniei, sesizata inclusiv de Avocatul Poporului, pe probleme de constitutionalitate, prin care transportul judetean a fost scos din sfera serviciilor publice. Asta inseamna ca elevii care fac naveta la nivel de judet pot sa ramana fara decontarea navetei, fiind pusi in situatia sa faca autostopul si sa-si pericliteze siguranta", a mai declarat Turcan.

Ea a mentionat ca trebuie respins proiectul legat de amnistie si gratiere in aceasta sesiune extrordinara.

"Mai exista un proiect extrem de important, aflat intr-un sertar incuiat al Camerei Deputatilor, la Comisia Juridica si despre care PSD si ALDE nu mai spun nimic. Acesta se refera la amnistie si gratiere.

Este un proiect uitat de atac la justitie si care poate in orice secunda sa favorizeze din nou infractorii, asa cum ne-a obisnuit aceasta majoritate in ultima perioada.

Asadar, pe ordinea pe zi pe care o propunem presedintilor celor doua camere, dar si premierului Dancila, care are decizia politica la PSD, se afla si respingerea acestui proiect aflat la Comisia Juridica privind amnistia si gratierea", a precizat Turcan, care a spus ca aceasta sesiune extraordinara poate fi convocata intre 26-30 august.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca aceasta decizia politica a celor care au majoritatea, iar daca aceasta nu va veni, atunci trebuie convocata sesiunea extraordinara cu o treime din numarul deputatilor sau senatorilor.

Vezi si Orban: Ne facem de ras! Atat Rovana Plumb, cat si Dan Nica au probleme de integritate foarte grave

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#PNL sesiune extraordinara , #stiri PNL