Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul PNL al orasului Simleu Silvaniei, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare: Sunt un om responsabil, nu ma simt deloc vinovat

Marti, 21 Iulie 2020, ora 14:08
16413 citiri
Primarul PNL al orasului Simleu Silvaniei, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare: Sunt un om responsabil, nu ma simt deloc vinovat
Foto: Facebook/Septimiu Turcas

Primarul din orasul Simleu Silvaniei, prim-vicepresedinte al PNL Salaj, Septimiu Turcas, a fost condamnat, in prima instanta, la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Sentinta a fost pronuntata luni, 20 iulie, de Tribunalul Maramures, intr-un dosar complex vizand semnarea de catre primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar si avizarea platii de catre Turcas a unor lucrari pentru Primaria Simleu Silvaniei, care in realitate nu au fost realizate.

Conform sentintei pronuntate luni, Septimiu Turcas a fost condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 5 ani, fiind totodata exonerat de acuzatia de fals in inscrisuri, din acelasi dosar. Instanta a decis, totodata, mentinerea sechestrului asupra unui apartament si a unor terenuri apartinand primarului din Simleu Silvaniei.

In acelasi dosar au mai fost condamnati alti 7 inculpati.

De asemenea, judecatorii au decis confiscarea sumelor de 155.974 lei, respectiv 25.183,50 lei si 29.950,67 lei de la doi dintre inculpati.

Sentinta nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 10 zile de la comunicare.

"Sunt un om responsabil"

Dupa anuntul sentintei, Septimiu Turcas sustine ca este nevinovat si o sa doveadeasca acest lucru in instanta, intr-un mesaj postat pe Simleu Silvaniei Oficial.

"Dragi simleuani,

In aceasta postare nu voi comenta deciziile instantei de judecata, mai ales ca sentinta in dosarul meu nu este una definitiva. Insa nu pot sa imi ascund uimirea fata de aceasta decizie, motivarea sentintei nefiindu-mi cunoscuta deocamdata. Totusi, subliniez ca voi respecta hotararea instantei, oricare ar fi ea in cele din urma.

Va asigur ca sunt un om responsabil, nu ma simt deloc vinovat, astfel ca nu am dubii ca la finalul acestui proces va fi dovedita nevinovatia mea. In caz contrar, nu voi da ocazia nimanui sa ma demita, ci imi voi pune demisia pe masa in secunda urmatoare. Spun asta cu toata responsabilitatea si dragostea fata de cetatenii orasului pe care il respect atat de mult, iar cei care ma cunosc stiu ca imi respect cuvantul. Parintii mei m-au pregatit sa fiu in primul rand om, nu primar, si sunt convins ca asa voi ramane mereu.

Cei care nu inteleg ce se intampla sau, mai grav, nu vor sa inteleaga, trebuie sa afle ca in toate functiile cu caracter decizional, implicit cea de primar, esti expus unor astfel de evenimente, astfel ca de-a lungul celor 4 mandate la conducerea Primariei Simleu Silvaniei mi s-au adus multe acuzatii neadevarate si dureroase pentru mine, pentru familia mea. Insa, de fiecare data cand s-a ajuns in justitie, mi-am dovedit nevinovatia. Sunt convins ca o voi face si de aceasta data, chiar si in fata unor forme fara fond din urma cu 11-12 ani.

Am observat ca judecatorii de pe anumite grupuri de socializare m-au condamnat deja definitiv. Le transmit ca este prematur sa jubileze. Sa lasam legea sa isi spuna cuvantul pana la capat.

Pe simleuanii onesti, cu care am impartit pana astazi succesele sau momentele mai putin placute din activitatea mea de primar, ii rog sa imi acorde posibilitatea de a ma apara cu decenta si demnitate pana la final, drept pe care il are orice cetatean al acestei tari.

Va multumesc inca o data pentru increderea si sustinerea dumneavoastra!"

Foto: Facebook

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Septimiu Turcas, #Salaj, #PNL, #primar, #condamnat , #stiri PNL