Primaria Alba Iulia, obligata sa indeparteze afise stradale considerate materiale de campanie mascata pentru candidatul PNL

Autor: N.G.
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 19:17
2833 citiri
Primaria Alba Iulia, obligata sa indeparteze afise stradale considerate materiale de campanie mascata pentru candidatul PNL
Material informativ care urmeaza sa fie indepartat de pe domeniul public

Primaria Alba Iulia este obligata sa indeparteze o serie de afise montate pe panouri de informare publicitare stradala, considerate materiale de campanie electorala, ca urmare a unor hotarari dispuse de Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) nr. 1 Alba Iulia si Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Alba.

Materialele respective, prin care sunt promovate realizarile sau proiectele de viitor ale administratiei locale si pe care apar sigla municipiului si sintagma #CrestemAlbaIulia, sunt considerate a sustine campania electorala a candidatului PNL la Primarie.

BEC nr. 1 Alba a respins, luni, contestatia depusa de PNL si UAT Alba Iulia impotriva deciziei adoptate la sfarsitul saptamanii trecute de catre BEC nr. 1 Alba Iulia, care a a admis o sesizare formulata de USR-PLUS, in care se sustinea ca respectivele materiale sunt "intuitiv asociate" candidatului liberal la functia de primar, Voicu Paul, fiind campanie "mascata" pentru acesta.

BEC Alba Iulia a considerat prezenta sintagmei "#crestemalbaiulia" atat pe materialele primariei, dar si pe cele ale candidatului PNL Voicu Paul, folosite in campania electorala. De asemenea, s-a considerat ca grafica, continutul, momentul amplasarii, "nu pot fi considerate ca simple mesaje de interes public ci au drept scop realizarea de catre potentialii alegatori ale unei asocieri implicite intre proiectele prezentate si candidatul Voicu Paul, candidat la functia de primar din partea Partidului National Liberal".

Astfel chiar daca publicitatea electorala realizata este indirecta, "aceasta este de natura evidentei, in conditiile in care asocierea dintre sintagma #crestemalbaiulia si candidatul Voicu Paul este fara echivoc, iar prin acest aspect corborat cu esenta mesajelor de pe panourile publicitare se transmite un mesaj electoral clar".

USR-PLUS a aratat, printre altele, ca sintagma #CrestemAlbaIulia apare si pe materialele publicitare ale candidatului PNL, in prezent viceprimar cu atributii de primar al municipiului Alba Iulia. "Prin acest aspect, se asociaza imaginea acestui candidat cu realizarile administratiei publice locale, cu imaginea unitatii administrativ-teritoriale si cu promisiunile pe care Primaria le-a angajat fata de comunitate", au sustinut cei de la USR-PLUS. Acestia au mai opinat ca astfel sunt "incalcate" regulile de desfasurare a campaniei electorale.

Dupa decizia adoptata luni de BEC nr.1 Alba, USR-PLUS a transmis, printr-un comunicat de presa, ca, astfel, "se confirma faptul ca viceprimarul cu atributii de primar, Voicu Paul, si administratia liberala au sfidat legea si au montat ilegal, din bani publici, panouri electorale pentru promovarea" candidatului liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
#panouri, #alba iulia, #primarie, #decizie, #BEC, #indepartare, #campanie, #PNL , #stiri PNL