Ziare.com

Propunerile PNL, PDL si UDMR pentru Avocatul Poporului

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:42

   

Propunerile PNL, PDL si UDMR pentru Avocatul Poporului
Grupurile parlamentare ale UDMR l-au propus pe Peter Eckstein Kovacs pentru functia de Avocat al Poporului, PNL - pe Lenuta Cobuz iar PDL - pe Gheorghe Iancu, potrivit mai multor adrese inaintate de grupurile parlamentare Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Candidatul UDMR, Peter Eckstein Kovacs, este sustinut pentru a deveni Avocatul Poporului si de 22 de organizatii neguvernamentale care lucreaza in domeniul drepturilor omului si al apararii drepturilor categoriilor de persoane expuse discriminarii din Romania.

Aceste organizatii au solicitat Parlamentului sa permita participarea reprezentantilor societatii civile la audierile candidatilor pentru Avocatul Poporului in comisiile permanente de specialitate.

Propunerea pe care PNL a inaintat-o Birourilor Permanente pentru Avocatul Poporului este Lenuta Cobuz, specialist in justitie militara, care lucreaza in sectorul privat in calitate de consilier juridic. Potrivit CV-ului anexat de liberali propunerii lor, Lenuta Cobuz a lucrat inainte de 2005 ca ofiter de justitie, consilier principal la Inspectoratul MApN si presedinte al Comisiei de jurisdictie a imputatiilor din MApN.

Grupurile parlamentare ale PDL il propun pe Gheorghe Iancu, care a mai indeplinit functia de Avocat al Poporului.

Grupurile parlamentare ale PSD si progresistilor nu si-au depus inca propunerile la Biroul Permanent.

Institutia Avocatul Poporului este condusa de pe data de 3 iulie de Valer Dorneanu, adjunct al Avocat al Poporului, dupa ce Gheorghe Iancu a fost revocat din functie de plenul Parlamentului. Avocatul Poporului urmeaza sa fie validat intr-o sedinta de plen comun a Camerei Deputatilor si Senatului.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2845 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PDL il sustine tot pe cel pe care i s-a aratat servilismul fata de

...partid. Tot n-a inteles ca tocmai asta a fost cauza pentru care si-a pierdut postul de Avocat al Poporului.

 

Dupa nume, Lenutza Obuz

mi se pare cea mai potrivita. Dupa lege, Gh Iancu pare cel mai potrivit, deoarece a fost destituit ilegal. Dupa etnie, Ekstein-Kovacsi ar fi cel mai potrivit ca avocat al poporului maghiar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor