PSD boicoteaza PNL. Rares Bogdan nu va fi presedinte al TVR

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 16:50
4308 citiri
PSD boicoteaza PNL. Rares Bogdan nu va fi presedinte al TVR
Foto: ziaruldecluj.ro

Validarea lui Rares Bogdan pentru sefia TVR a fost respinsa de Parlament din lipsa de cvorum, dupa ce mai multi parlamentari PSD au parasit sala.

Realizatorul Tv, propus de PNL pentru sefia Televiziunii publice, a anuntat ca isi retrage candidatura, in urma esecului inregistrat marti la votul din Parlament. In favoarea sa au votat 174 de parlamentari, din 176 prezenti in sala.

"Nu mai particip la o alta mascarada in Parlament. Cei care paraseau sala veneau si imi spuneau ca nu au nimic cu mine, dar asta a fost decizia sefilor de grup", a declarat Rares Bogdan.

"In comisii, proiectul meu a primit foarte multe felicitari, am avut un singur vot impotriva, incredibil, ceea ce m-a bucurat foarte mult", a spus Rares Bogdan.

Realizatorul spune ca dincolo de decizia politica care a dus la respingerea pentru conducerea TVR, exista si o antipatie fata de persoana sa din partea parlamentarilor PSD din cauza opiniilor sale justitiare si activitatii sale demascatoare a marilor afaceri oneroase.

"Cum vreti sa fiu eu la TVR pentru un PSD, cand eu vorbesc despre o autostrada care duce nicaieri, despre un Constantin Nita care ar fi trebuit arestat in contractele de la energie, de jocurile mizerabile ale lui Hrebenciuc... Domnul Georgica Severin mi-a explicat in comisie sa nu uit ca televiziunea publica trebuie sa fie alaturi de institutiile statului in slujba lor. Le-am zis ca da, dar ca nu voi fi alaturi de institutiile statului cand se incalca legea", sustine Rares Bogdan.

"Mi s-a spus ca este un cadou otravit ca sa nu mai pot sa vorbesc in spatiul public. Din pacate pentru Ghita, Hrebenciuc, Nita, Dragnea, Ilie Sarbu eu voi exista in continuare in spatiul public. Nu am ce sa caut la TVR, eu nu pot fi in niciun caz acolo un personaj care sa se lase in genunchi si sa negocieze cu PNL sau PSD", a sustinut Rares Bogdan.

Antonescu: Noi l-am votat pe Grebla. La numirea lui Rares Bogdan, domnii din PSD au disparut din plen

Grupurile PDL, PSD si UNPR au parasit sala inaintea votului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat marti, cand a devenit evident ca partenerii de la PSD parasesc sala si boicoteaza votul, ca PSD-ul se comporta incorect. Desi existau disensiuni in cadrul USL, PNL-ul votase luni in favoarea numirii senatorului Toni Grebla in functia de judecator al Curtii Constitutionale.

"Am votat ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constitutionala, colegul nostru Toni Grebla. Azi l-am propus pe domnul Rares Bogdan pentru conducerea TVR. Au disparut domnii din PSD din plen. Cred ca se vede foarte clar cine e de cuvant si cine e mincinos", a spus Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rares Bogdan esec numire presedinte TVR , #stiri PNL