Quintus: Exista si varianta alegerilor mixte in PNL

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 14:53
754 citiri
Quintus: Exista si varianta alegerilor mixte in PNL

Presedintele Comisiei de statut a PNL, seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, a declarat miercuri ca, din punctul sau de vedere, trebuie respectat dreptul fiecaruia de a candida, astfel ca ar putea accepta cel mult o varianta mixta: lista plus alegeri nominale.

Mircea Ionescu Quintus a precizat ca este interesat sa gaseasca o formula de statut agreata atat de baza partidului, cat si de Biroul Politic Central, cu membrii caruia va avea o intalnire la inceputul saptamanii viitoare.

"Vreau sa stau de vorba si cu domnul presedinte, si cu domnul prim- vicepresedinte sa aflu si parerile lor. Am cateva idei de la care nu renunt: in primul rand ca orice membru al PNL are drept sa candideze la orice functie in partid, deci un asemenea drept nu poate fi neglijat. Un alt principiu, ca un membru al PNL sa nu tina doua functii de conducere. Si, bineinteles, egalitatea de alegeri la toate organismele de conducere, incepand cu BPC si pana la birourile comunale", a sustinut seniorul liberal inaintea inceperii primei sedinte a Comisiei.

Din perspectiva acestor principii, Quintus a precizat ca, pentru respectarea dreptului fiecarui membru de a candida, ar trebui sa fie alegeri nominale.

"Exista insa si posibilitati si as accepta la interventia majoritatii un sistem mixt, adica cu alegere pe lista si in acelasi timp si alegere uninominala, tot pentru componenta BPC", a subliniat seniorul PNL.

Quintus a comentat ca a fost nominalizat si ales presedinte al Comisiei de statut in lipsa sa (in cadrul Delegatiei Permanente de la Poiana Brasov - n.r.), nici nu stie exact care sunt membrii acestei comisii, dar va propune sa fie asistat de un vicelider, de un secretar si de un secretar tehnic.

Orban crede ca desfiintarea functiei sale in PNL nu are consistenta

Comisia de statut a fost infiintata la sfarsitul saptamanii trecute, prin decizia Delegatiei Permanente care a convocat si Congresul extraordinar al partidului, in perioada 5-7 martie. Pana atunci, membrii Comisiei vor centraliza si vor propune delegatilor la congres o noua varianta convenita asupra statutului, care a mai fost modificat si in cadrul Congresului extraordinar din primavara anului trecut.

Principala modificare preconizata in prezent se refera la schimbarea modalitatii de alegere a conducerii centrale - inlocuirea sistemului alegerii uninominale pe functii cu alegerea presedintelui "la pachet" cu o lista de vicepresedinti. O alta schimbare vizeaza si eventuala renuntare la functia de prim-vicepresedinte al PNL, detinuta in prezent de Ludovic Orban.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri mixte PNL, #Quintus comisie statut PNL, #modificare statut PNL , #stiri PNL