Raetchi (PNL): Domnule Dragnea, doamna Dan, sa-i ajutam pe jandarmi sa faca lucrurile bine!

Sambata, 06 Ianuarie 2018, ora 23:06
4028 citiri
Raetchi (PNL): Domnule Dragnea, doamna Dan, sa-i ajutam pe jandarmi sa faca lucrurile bine!
Foto: Facebook Ovidiu Raetchi

Vicepresedintele PNL al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Ovidiu Raetchi, a scris, sambata, pe Facebook, in contextul in care resedinta ambasadorului Republicii Pakistan a fost pradata de hoti, ca Jandarmeria nu este in situatia de a primi drepturi "bizare", ci de a se perfectiona.

"Faptul ca resedinta ambasadorului Pakistanului - obiectiv cu grad ridicat de risc - a fost jefuita fara ca jandarmul din postul permanent de paza sa aiba vreo reactie (sa ne gandim ce se putea intampla in cazul unui atentat?) trebuie sa-i clarifice definitiv doamnei Carmen Dan faptul ca Jandarmeria e in situatia de a-si perfectiona atributiile deja existente, nu de a primi sarcini si drepturi bizare precum cel de a desfasura anchete penale sau de a reprima manifestatiile fara restrictiile aplicabile in prezent", a scris deputatul PNL Ovidiu Raetchi, pe pagina sa de Facebook.

Ovidiu Raetchi a afirmat ca ministrul de Interne, Carmen Dan si liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui sa ii ajute pe jandarmi sa faca bine lucrurile pentru care s-au antrenat.

"Domnule Dragnea, doamna Dan, hai sa-i ajutam pe jandarmi sa faca bine lucrurile pentru care s-au antrenat si pentru care au ales aceasta arma - asigurare si restabilire", a mai scris Raetchi.

Resedinta ambasadorului Republicii Pakistan si casa lui Gheorghe Hagi, ambele situate in Voluntari, au fost pradate de hoti, in perioada sarbatorilor de iarna, politistii cautand in acest moment faptasii, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentatii IPJ Ilfov.

Conform sursei citate, atat resedinta ambasadorului, cat si cea a lui Gheorghe Hagi, se afla in apropiere una fata de cealalta, fiind amplasate in zona Pipera-Voluntari.

"In ambele cazuri, jafurile au fost anuntate cu mult dupa ce au avut loc, de catre niste angajati", precizeaza oficialii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov.

Nici ambasadorul si nici Gheorghe Hagi nu se aflau acasa in momentul in care a avut loc spargerea, iar pana in acest moment, nu s-a putut stabili prejudiciul.

In cazul oficialului din Pakistan, furtul a fost descoperit de secretara sa, care a gasit casa in dezordine.

"S-a constituit un dosar penal pentru furt calificat. Politia are un cerc de suspecti", mentioneaza sursa precizata.

Referitor la incidentul din casa ambasadorului, Jandarmeria Capitalei precizeaza ca, in baza protocoalelor incheiate, se asigura paza obiectivului cu un post permanent, asigurat cu un jandarm.

"Obiectivul este situat intr-un complex de vile si se invecineaza cu proprietati private, vile cu 1,2 etaje. Jandarmul nu are vizibilitate si nu poate interveni decat la intrarea principala in obiectiv, iar resedinta nu are camere de supraveghere conectate la cabina jandarmului sau alt sistem de alarma care sa atraga atentia asupra faptului ca se intampla ceva in interior", arata sursa mentionata.

De asemenea, Jandarmeria sustine ca patrunderea in interiorul resedintei ambasadorului nu s-a facut prin zona supravegheata de angajatul structurii.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Ovidiu Raetchi spargeri Pipera Jandarmerie , #stiri PNL