PNL anunta ca a luat 150 de membri PMP la Cluj UPDATE Partidul lui Basescu acuza fake-news

Marti, 27 Martie 2018, ora 19:24
12584 citiri
PNL anunta ca a luat 150 de membri PMP la Cluj UPDATE Partidul lui Basescu acuza fake-news

Peste 150 de membri PMP din judetul Cluj s-au inscris in PNL, printre acestia figurand un fost consilier judetean, dar si liderii unor filiale orasenesti si municipale.

Potrivit unui comunicat al PNL Cluj transmis, marti, fostul presedinte si consilier judetean al PMP Cluj, Rares Rusu, alaturi de presedintele organizatiei Campia Turzii si fost secretar general al judetului, Marian Morar, de presedintele organizatiei Dej, Sebastian Lazin, de presedintele organizatiei Huedin, Calin Pavel, impreuna cu peste 150 de membri din aceste organizatii si din Cluj-Napoca au decis sa paraseasca PMP Cluj si sa adere la PNL Cluj.

"In acest moment, PNL este cel mai puternic partid de opozitie de pe esicherul politic romanesc si cel mai important adversar al coalitiei de guvernare PSD-ALDE, o coalitie mincinoasa care calca in picioare viitorul Romaniei", se arata in comunicat.

Liberalii clujeni sunt convinsi ca noii colegi veniti din PMP vor gasi in PNL Cluj o echipa puternica si determinata, "alaturi de care sa contribuie la imbunatatirea vietii cetatenilor si la modernizarea Romaniei".

"Ne bucuram si apreciem faptul ca tot mai multi cetateni, inclusiv membri ai altor partide de dreapta, inteleg faptul ca doar intr-un partid mare si serios pot sa lupte impotriva dezastruoasei guvernari PSD-ALDE", se mai arata in comunicatul PNL Cluj.

Drept la replica

Pe adresa redactiei Ziare.com a sosit marti noapte urmatorul drept la replica:

PMP Cluj a luat la cunostinta ieri, 27.03.2018, de comunicatul de presa prin care fostul membru al filialei clujene a PMP, Rares Rusu, ar fi demisionat impreuna cu 150 de membri.

Informatia, care a fost vehiculata in presa locala clujeana, este complet neadevarata. In acest sens, Partidul Miscarea Populara Filiala Cluj mentioneaza urmatoarele:

In ce-l priveste pe domnul Rares Rus (fost consilier judetean PDL pana in anul 2016) acesta a fost exclus din PMP cu majoritate de voturi inca din 2017. Asadar, nu se poate aduce in discutie plecarea sa dintr-un loc de unde nu mai era deja membru.

In acest sens, presedintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu, declara: "Domnule Rares Rusu, o scurta lectie de logica elementara: nu puteti pleca dintr-un partid daca nu sunteti membru al acelui partid! Dumneavoastra ati fost exclus din partid in 2017!".

Mai mult de atat si informatia ca domnul Rares Rusu ar fi luat cu el 150 de membri este fake-news. PMP Cluj precizeaza prin presedintele sau ca: "Societatea clujeana nu poate fi convinsa de Rares Rusu, care afirma ca 150 de oameni l-ar fi urmat, pentru ca dansul nu a reusit sa adune intr-o sala 150 de persoane pentru un eveniment ca vizita presedintelui din 2016. Cu atat mai mult cum ar putea, oare, sa convinga 150 de oameni sa isi schimbe afilierea si doctrina politica atata timp cat nu poate convinge 150 de oameni sa il urmeze pentru 2 ore la un eveniment politic?".

PMP Cluj mai mentioneaza ca celelalte persoane mentionate in comunicatul de presa al domnului Rares Rusu nu ocupau la data comunicatului nici un fel de functie in PMP Cluj. Ele au fost inlocuite in urma cu un an datorita slabei performante politice de care au dat dovada in campaniile electorale din 2016.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: MEDIAFAX