Sa radem cu PNL! Partidul care se termina

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 05 Iunie 2017, ora 13:32
15819 citiri
Sa radem cu PNL! Partidul care se termina

Apropierea Congresului PNL ar trebui sa fie un moment de mare febrilitate pe scena politica romaneasca.

Cel mai mare partid al Opozitiei se regrupeaza, isi alege un nou comandant si va porni ofensiva. PSD ar trebui sa tremure sub valurile de asalturi ale liberalilor dezlantuiti si gata sa intoarca jocul.

In realitate, liberalii nu exista. PSD - ALDE joaca singure pe tot terenul, marcheaza in ambele porti si singura presiune pe care o resimt este una care vine tot din interiorul puterii.

Intre timp, liberalii ori se omoara intre ei, ori dau mostre de umor involuntar savuros.

Presedintele interimar in functie, Raluca Turcan, isi doreste ca PNL "sa ajunga partidul in care sa se regaseasca toti oamenii optimisti, curajosi, curati si muncitori". Exista o singura calitate pe care doamna Turcan pare sa nu o socoteasca indispensabila noului PNL: inteligenta.

Asadar, vesele si harnice furnicutele liberale si-ar putea alege ca slogan "noi muncim, noi nu gandim". Mai ales ca, in general, cu cat gandesti mai mult, cu atat ai mai putine motive de optimism.

Dar daca citesc alte declaratii, sincer mi se pare ca doamna Turcan nu este decat realista, iar ceea ce pare profetie este o constatare mascata.

Dl Catarama, lansat in cursa pentru presedintia partidului probabil ca tratament exotic pentru o crunta plictiseala, pentru ca sansele de a fi ales cred ca sunt zero, se vede "un mic Trump al PNL". Cand tu spui despre tine ca esti un ceva mic, fie acel ceva si un Trump, chiar ca e nevoie de multi optimisti muncitori care sa vada in tine un mare presedinte.

Si fiind mic, dl Catarama are planuri mari: va spulbera de pe scena politica PSD, ALDE si PMP, care "au muscat din trupul nostru, pentru ca nu am fost de dreapta, ci am fost ai tuturor si ai nimanui". Aveti mila si luati-i de pe micut ca-i omoara si ramane PNL unicul partid, vesel si harnic.

Iar dl Busoi ramane o poezie vie: "Avem nevoie sa ne adunam toate fortele si sa ne strangem cu totii pe unde suntem risipiti (sic!) ". Stransul pe unde suntem risipiti are profunzimea oii cu sau fara frunza a lui Petru Daea. Poate ar trebui ca dl Busoi sa vrea ca liberalii sa se stranga de pe unde sunt risipiti.

Trecand peste dilema lingvistica de tip Adunatii Risipiti, dl Busoi traieste chiar domnia sa intre risipirea candorii fara margini si adunarea cooperativei. "Sa fii liberal inseamna sa fii unit cu toti cei care impartasesc crezul dreptatii si al valorilor profund democratice, cu cei pentru care PNL construieste Romania dreapta, echilibrata si puternica."

Iar cand unul dintre constructori e, zic si eu la intamplare, dl Atanasiu sau dl Petrache, entuziasmul electoratului cu asteptari se duce la cer, dupa care ma tem ca se arunca de acolo direct in cap.

Cat despre dl Orban, marele favorit, domnia sa vrea sa curete PNL "de coloana a cincea a PSD", dar este flancat de fosti uselisti, aliati trup si suflet cu PSD. Frizeaza ridicolul sa acuzi coloana a cincea a PSD, cand te bazezi pe alde Daniel Zamfir sau Virgil Guran. Acesta din urma mai este si un condamnat penal in prima instanta pentru fals si evaziune fiscala (prin falsificarea actelor firmei a prejudiciat statul cu vreo 3 miliarde de lei vechi), dar pana sa se termine si apelul faptele s-au prescris.

Gurile rele spun ca, pe parcursul acestuia, dl Guran s-ar fi folosit si de niste certificate medicale cu diagnostice psihiatrice. Ludovic Orban are asadar ca om de mare incredere un adevarat stalp al statului de drept cu care vrea sa relanseze PNL si sa-l curete.

In plus, nu prea inteleg cum se face ca, desi acuza fosta conducere pentru starea in care a ajuns PNL, se bazeaza pe mai toata aceasta fosta conducere in frunte cu Alina Gorghiu.

Eu nu plang de mila liberalilor. Fiecare partid are, in ultima instanta, fix ce merita. Trist e ca, in tara asta fara opozitie, PSD are puterea garantata aproape indiferent ce orori va comite.

#congres PNL 2017 , #stiri PNL
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Nu dispare. Îl mai ține PSD pentru a simula în continuare democrația