Tabăra Cîțu din PNL discută despre o fuziune prin absorbție cu PMP SURSE

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 12:48
6458 citiri
Tabăra Cîțu din PNL discută despre o fuziune prin absorbție cu PMP SURSE
Echipa câștigătoare din PNL caută alți câștigători FOTO Facebook / Florin Cîțu

Conducerea PNL discută despre o posibilă fuziune prin absorbție cu formațiunea fondată de fostul președinte Traian Băsescu, PMP, au declarat pentru Ziare.com surse politice.

Decizia vine în contextul în care vineri, 12 noiembrie, liberalii l-au exclus în mod oficial pe fostul președinte Ludovic Orban din partid. Acesta din urmă a atras deja de partea sa mai mulți liberali iar vineri, după excluderea sa, a declarat că este pregătit să pornească o nouă construcție politică.

UPDATE PMP a transmis vineri că președintele formațiunii, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PMP.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că «știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false», a transmis PMP.

Întrebat în urmă cu o zi dacă dacă a discutat cu Ludovic Orban privind o posibilă fuziune, președintele PMP Cristian Diaconescu a exclus acest lucru. „Eu cu Orban n-am mai vorbit de trei ani. Pot să vorbesc oricând, vorbesc cu toată lumea. Dar n-am avut absolut nicio discuție, este o minciună de sus până jos”, a afirmat Diaconescu pentru Ziare.com.

Întrebat dacă liberalii au ușa deschisă în PMP, Diaconescu a dat de înțeles că așteaptă un alt președinte de partid.

„Este deschisă ușa președintelui, dacă un alt președinte de partid are un program, idei și după ce le analizăm, după ce vedem cum stau lucrurile, există sau nu posibilitatea de a avansa în a ne consulta”, a declarat Diaconescu.

#fuziune pnl pmp, #presedinte pnl florin citu, #negocieri PNL, #excludere orban pnl , #stiri PNL