Teodor Atanasiu vrea modificarea legii electorale

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 14:35
1830 citiri
Teodor Atanasiu vrea modificarea legii electorale
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat sambata ca liberalii vor propune modificarea Legii electorale astfel incat sa se prevada doua tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare din 2012, in conditiile in care nu toti parlamentarii au legitimitate deplina, intrand in Parlament de pe locurile doi sau chiar trei.

"Legitimitatea multor parlamentari este, astazi, pusa in discutie, pentru ca nu toti cei care au ajuns in Parlament au castigat colegiile in care au candidat. De aceea propunerea de modificare a Legii electorale prevede doua tururi de scrutin pentru Parlament, la fel ca la primari sau presedinti de consilii judetene.

Cel care castiga cu adevarat colegiul uninominal sa fie cel care ii reprezinta pe alegatori in Parlament. PNL va depune o initiativa legislativa in acest sens", a spus Atanasiu la Conferinta Teritoriala a PNL Cluj, informeaza Mediafax.

Declaratia fostului ministru al Apararii este usor surprinzatoare, in conditiile in care cei mai multi intrati in Parlament de pe locurile doi sau trei sunt chiar deputatii si senatorii liberali, in frunte chiar cu liderul lor, senatorul Crin Antonescu, care a obtinut mai putine voturi in colegiul sau decat democrat-liberalul Ionut Popescu.

Teodor Atanasiu insusi a ajuns deputat de pe locul doi in colegiul sau, dupa cum arata rezultatele publicate de Biroul Electoral Central 2008. Mai precis, in colegiul uninominal 3 din Alba, representantul PD-L Stefan Bardan a obtinut 11.168 de voturi, iar Teodor Atansiu doar 9.8883 de voturi. Si totusi, in urma redistribuirii, cel intrat in Parlament a fost liberalul.

Teodor Atanasiu a mai declarat sambata ca majoritatea parlamentarilor PNL sunt de acord cu doua tururi la alegerile parlamentare si spera ca initiativa sa fie acceptata si de senatorii si deputatii altor partide.

"Daca vom intalni o majoritate parlamentara in stare sa sustina un astfel de proiect de lege, cred ca ar fi nimerit ca urmatoarele alegeri parlamentare sa se desfasoare in acest mod, pentru ca vointa electoratului sa fie, cu adevarat, reprezentata in Parlament", a afirmat Teodor Atanasiu.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...