Tv Ziare.com - Horia Cristian (PNL): Guvernul propus de PD-L va trece in Parlament

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 14:26
3537 citiri
Tv Ziare.com - Horia Cristian (PNL): Guvernul propus de PD-L va trece in Parlament
Foto: Ziare.com

Guvernul propus de PD-L va trece in Parlament saptamana viitoare, indiferent care va fi componenta sa, a declarat Horia Cristian, deputat PNL, pentru TV Ziare.com, adaugand ca liberalii isi vor indeplini rolul de partid de opozitie.

"Peste doctrine nu putem sa trecem, insa peste orgolii trebuie sa trecem, de aceea sunt convins ca guvernul propus de PD-L saptamana viitoare, indiferent care va fi el, va trece in Parlament. Noi vom indeplini rolul de opozitie si de a supraveghea cu mare atentie politicile PD-L", a declarat Horia Cristian, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Horia Cristian.

Horia Cristian sustine ca nu ar vota chiar orice premier propus de PD-L si adauga ca Vasile Blaga ar fi un premier bun: "Nu as vota orice premier propus de PD-L, cu atat mai putin pe Emil Boc. Blaga nu-si are locul aici, este o persoana care ar performa foarte bine ca prim-ministru, asa cum a performat si ca ministru", a declarat deputatul.

Deputatul PNL considera ca, intr-un moment de criza economica, "tara are nevoie de un guvern minoritar", pentru ca un astfel de guvern ar fi "extrem de atent in urmarea programului de guvernare, altfel risca oricand caderea in Parlament".

"Trebuie sa fie un guvern competent, pentru ca in cazul in care nu poate sa-si duca la indeplinire promisiunile sau ia decizii arbitrare, guvernul poate cadea foarte usor prin motiune de cenzura", sustine Horia Cristian.

Liberalii au unele principii de guvernare destul de simple, explica deputatul: este vorba despre reducerea taxelor si eliminarea impozitului forfetar, dar si dezbaterea in Parlament a legii Educatiei, a pensiilor sau a responsabilitatii fiscale.

"Din punct de vedere economic, daca guvernul Boc nu ar fi facut absolut nimic, tara ar fi mers foarte bine. Daca nu introducea impozitul forfetar si nu ar fi luat imprumutul de la FMI totul ar fi mers inspre bine", a declarat Horia Cristian.

Deputatul PNL crede ca guvernul PD-L va fi obligat sa ia, in mandatul sau, multe masuri extrem de nepopulare, care ii vor aduce pierderi majore la capitolul imagine.

"O sa avem o mare problema legata de somaj. Cand somajul atinge 10%, iar noi ne aflam aproape de acel moment, ne putem afla in fata unei rascoale, cand oamenii care nu mai au din ce trai ajung sa se rascoale", spune Horia Cristian.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Horia Cristian Ziarecom, #Guvernul trece Parlament, #guvern PDL aprobare , #stiri PNL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Ce frumos,... ;-) si ce bine ca mai sunt printre pnl-isti astia si baieti buni cu scaun la cap si vor sa se apuce de lucru. Pacat de restul cersetorilor care stau cu mana intinsa, ca ei vor CA Crinel CAP de LEMN sa conduca el totul, tara, guvern... .