Consiliul National al PNL se reuneste sambata, la Palatul Parlamentului, in prezenta a peste 1.000 de delegati, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL si fostului PDL, dar si pentru a adopta linia politica pe care o vor urma liberalii in acest an, in special in Parlament.
La lucrarile Consiliului National sunt asteptati, potrivit secretarului general al PNL Gheorghe Flutur, 1.100 de delegati, alocati in mod paritar celor doua foste partide. Dintre acestia, 420 sunt membri de drept ai CN, iar 680 sunt desemnati de organizatiile judetene.
Ce spune Vasile Blaga despre un Guvern PNL sustinut de o parte a PSD
In cadrul reuniunii urmeaza sa fie validate criteriile in functie de care se vor organiza comitetele executive judetene, cu ponderi diferite ale membrilor din partea vechiului PNL si a fostului PDL.
"La nivel judetean vor ramane doi co-presedinti pana in 2017 de la fostul PNL si fostul PDL, vor functiona Birourile Politice paritare judetene, asa cum au functionat si pana acum, si propunerea nostra, a echipei politice, este infiintarea unor comitete executive cu un numar mai mic de membri decat birourile politice, care va avea membri in functie de marirea judetului, intre 23 si 29 de membri, la care se adauga parlamentarii", a explicat Flutur.
Noul PNL, inregistrat oficial in registrul partidelor politice
Numarul de membri, ponderat, de la nivelul comitetelor executive judetene va tine cont de rezultatele obtinute de cele doua foste partide la europarlamentare intr-o proportie de 80%, dar si de numarul de primari care au ramas in partid dupa prezidentiale, in proportie de 20%.
De asemenea, CN va valida si criteriile in functie de care se vor pondera actualele conduceriile ale organizatiilor locale.
Totodata, Consiliul National va adopta doua rezolutii politice, dupa cum a anuntat co-presedintele PNL, Vasile Blaga.
Primul document priveste linia politica a liberalilor la nivelul Parlamentului, actiunile de opozitie si pregatirea strategiei pentru conturarea unei majoritati guvernamentale care sa duca la demiterea Cabinetului Ponta. Aceasta rezolutie presupune validarea pozitiei PNL fata de principalele teme politice ale primei sesiuni parlamentare, dar si prioritatile parlamentarilor liberali.
O alta rezolutie priveste situatia din teritoriu, repartizarea pe criterii politice a fondurilor de catre Guvern si refuzul organizarii de alegeri partiale, in conditiile in care PNL s-ar afla intr-un potential avantaj electoral.
De altfel, sedinta Consiliului National al PNL de sambata este impusa de Statutul noului PNL, care mentioneaza ca "modalitatea de functionare si modul de reprezentare la nivelul structurilor judetene si locale pentru perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotarare a CN in prima sedinta de dupa alegerile prezidentiale din 2014, conform unor criterii care sa tina cont de ponderea celor doua partide la nivel judetean si local".
la fel cum Adrian Nastase a vandut ditamai compania... Vezi tot
E momentul sa rasara unii mai destepti in... Vezi tot