Zoe Petre: Demiterea lui Marga, o jignire inutila. Un PSD-ist vorbea cu ura despre el

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 18:02
6091 citiri
Zoe Petre: Demiterea lui Marga, o jignire inutila. Un PSD-ist vorbea cu ura despre el

Istoricul Zoe Petre, membra a Consiliului de Conducere al ICR din partea PNL, considera ca o eventuala schimbare a lui Andrei Marga de la conducerea ICR ar reprezenta o "jignire inutila". Ea spune ca singurele nemultumiri fata de Marga au venit din partea PSD.

Premierul Victor Ponta si-a manifestat recent nemultumirea fata de activitatea conducerii ICR, sustinand ca "lucrurile nu merg bine", solicitand "rapid o analiza si sa luam toate masurile care se impun". De asemenea, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca "suntem profund nemultumiti de modul in care a fost prezentat raportul de activitate".

"Pur si simplu am avut senzatia ca sfideaza Senatul", a subliniat Severin.

Ponta, nemultumit de activitatea ICR: Barbu, pus sa il analizeze pe Marga

In replica, Zoe Petre spune ca nemultumirile PSD nu au legatura cu raportul de activitate al ICR, ci ar putea avea legatura cu posturile din strainatate ale Institutului.

"Nu stiu ce asteptari avea prim-ministrul. Eu sunt in consiliul ICR, am vazut raportul, mi s-a parut un raport serios si responsabil. Actuala conducere a preluat cu mare responsabilitate... Domnul Marga insusi este un om foarte responsabil. (...) Este un raport foarte consistent, astea sunt pretexte.

S-ar putea sa fie unele nemultumiri... stiti cum se intampla, unii doresc sa fie numiti mai repede, altii doresc sa ramana mai indelung. Cand e vorba de numiri, mai ales in strainatate, ICR-ul poate fi usor de confundat cu Ministerul de Externe, care lucreaza mai incet si cu responsabilitate. Nu trimiti pe oricine sa-ti reprezinte tara in strainatate", a explicat Zoe Petre pentru Ziare.com.

Ea a tinut sa sublinieze ca "schimbarea domnului Marga ar fi o jignire inutila, pentru ca s-a apucat sa faca lucruri foarte serioase".

"Reprezentantii PSD (din Consiliul de Conducere al ICR - n.red.) au fost de fata la discutii, si secretarul de stat, dar nu au prezentat un punct de vedere critic. N-au formulat obiectii, dimpotriva, as zice.

Stiu ca mi-a spus un coleg ca a auzit un tanar coleg de la PSD vorbind chiar cu ura impotriva domnului Marga, ceea ce e foarte mult", a dezvaluit Zoe Petre.

Andrei Marga, pe faras de la ICR?

Reprezentatul PNL in conducerea ICR a mai spus ca singurul repros pe care ar putea sa-l faca lui Marga este ca "a fost mult prea elegant si prea discret cu situatia contabila pe care a gasit-o. Acolo au fost niste servicii reciproce pe care si le-au facut niste persoane". Insa Petre este convinsa ca nu aceste aspecte au nemultumit PSD.

Citeste si:
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...