Cum explică Florin Cîțu pierderea a 2 miliarde de euro din PNRR: ”România e victima propriului succes”

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 16:17
18610 citiri
Cum explică Florin Cîțu pierderea a 2 miliarde de euro din PNRR: ”România e victima propriului succes”
Florin Cîțu a precizat că a fost luat în calcul scenariul conform căruia țara noastră va pierde finanțare din PNRR FOTO Guvernul României

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat luni, 31 ianuarie, că nu este un lucru grav faptul că vom pierde două miliarde de euro din PNRR.

"Țara noastră este victima propriului succes pentru că am avut o creștere economică mult mai rapidă decât estimarea", a explicat acesta.

Fostul premier a subliniat că toate statele au aceste ajustări și că a fost luat în calcul scenariul conform căruia va fi pierdută o parte din finanțare.

”România este victima propriului succes, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR şi sumele sunt ajustate. Sumele erau prezentate la un PIB”, a explicat Cîţu.

Întrebat de unde trebuie tăiaţi aceşti bani, preşedintele PNL a spus: ”Nu se pierd bani, veţi vedea că totul este ajustat, există o procedură care va fi urmată”. Fostul premier a adăugat că ministrul Investiţiilor, Dan Vîlceanu, a prezentat acele articole din Acord la care se referă această ajustare.

”Nu este ceva grav sau ceva dificil”, a mai spus Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a fost întrebat şi cum se poate face acea optimizare a PNRR, despre care vorbea preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

”În declaraţii publice se pot spune multe lucruri şi poţi să optimizezi şi poţi face declaraţii, să îţi faci o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, încă nu am vazut nimic. Poate ar fi mai bine să discutăm înainte în coaliţie şi apoi la televizor, să vedem şi noi care sunt propuneri, eu nu ştiu nimic”, a răspuns liderul PNL.

Purtărtorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că partidul îi cere ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîceanu, să explice declaraţia prin care anunţa că România va pierde 2 miliarde de euro din finanţarea pe PNRR. ”Poate mai tăiem de la partea aceea de consultanţă, care e foarte mare”, a arătat senatorul.

#PNRR, #Florin Citu, #PNL, #PSD, #finantare , #stiri Florin Citu