Alianta pentru Timis si-a lansat candidatii pentru locale

Sambata, 19 Aprilie 2008, ora 17:46
3127 citiri
Alianta pentru Timis si-a lansat candidatii pentru locale

Alianta pentru Timis dintre PNL, PNTCD si Forumul Democrat al Germanilor din Romania si-a lansat sambata, la Timisoara, candidatii pentru alegerile locale din acest an, relateaza NewsIn.

Lansarea a avut loc la Opera Nationala din Timisoara, in prezenta a aproximativ 700 de liberali, taranisti si etnici germani, precum si a prim-vicepresedintelui PNL, Theodor Melescanu, a senatorului Adrian Cioroianu, vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu si fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor Uniunii Europene si Romaniei, a urmat o proiectie cu prezentarea Aliantei pentru Timis si cuvinte adresate simpatizantilor din partea liderilor celor trei formatiuni care formeaza Alianta: Liviu Borha (PNL), Marius Popovici (PNTCD) si Karl Singer (FDGR).

Invitatii au apreciat cu totii aceasta formula de alianta si lansarea "tandemului Ciuhandu-Coifan" in alegerile din 2008. Protocolul semnat intre partide prevede ca primarul Gheorghe Ciuhandu (PNTCD) sa mai candideze pentru inca un mandat la Primaria Timisoarei pe listele Aliantei pentru Timis, iar Viorel Coifan (PNL)- pentru sefia Consiliului Judetean Timis (CJT).

"Asa cum s-a intamplat in 1989 evolutii care au schimbat soarta Romaniei si aceste initiative reprezinta faptul ca dincolo de toate bataliile noastre avem responsabilitatea de a gasi solutii care sa deserveasca interesele comunitatilor locale", a spus prim-vicepresedintele PNL, Theodor Melescanu.

De departe cel mai incantat de alianta s-a aratat fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu. "Cand eram presedinte primeam multi reprezentanti ai unor mari companii din strainatate care voiau sa investeasca in Romania. In cateva dintre acestea mi-au spus: vom investi in Romania daca ne garantati ca putem face acest lucru la Timisoara.

Asta inseamna tandemul Ciuhandu-Coifan, aceasta alianta, care facuse ca Timisoara sa intre in UE inainte de Romania. Tocmai la Timisoara, din nou, e nevoie de un mesaj important care poate fi sustinut numai prin unire. Numai impreuna putem reusi, azi in Timisoara, maine-n toata tara", a spus Constantinescu in discursul sau pe scena.

Proaspatul demisionar de la Externe, senatorul Adrian Cioroianu, s-a intors la Timisoara, pentru a sustine alianta din care partidul pe listele caruia a fost promovat a incheiat-o cu PNTCD si Forumul Democrat al Germanilor.

"Cea mai mare provocare nu vine din partea adversarilor ci a electoratului care este unul pretentios, care nu poate fi dus cu vorbe, ci cu fapte. Eu cred ca alianta dintre liberali si taranisti e una logica si legica: suntem ambele doua partide istorice, adversarii nostri sunt comuni", a spus Cioroianu.

Citește și:
Sub 1,5 candidați pe loc la școlile de agenți de poliție din MAI. Este cea mai redusă concurență în ultimii 30 de ani
Sub 1,5 candidați pe loc la școlile de agenți de poliție din MAI. Este cea mai redusă concurență în ultimii 30 de ani
1832 candidați au rămas în concursul pentru admiterea în Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, cea mai mare de profil din țară. Este cea mai redusă concurență din ultimii 30 de...
Șofer băut fugit de la locul accidentului, reclamat de femeia cu care se afla în mașină. Victima impactului a ajuns la spital
Șofer băut fugit de la locul accidentului, reclamat de femeia cu care se afla în mașină. Victima impactului a ajuns la spital
Un șofer băut din județul Timiș a accidentat o fată de 19 ani, iar apoi a fugit, însă bărbatul a fost reclamat ulterior de femeia cu care era în mașină. Bărbatul a ieşit de pe...