Familia lui Corneliu Coposu desfiinteaza protocolul dintre PNTCD si PSD: Este lovit de nulitate in fata istoriei

Joi, 28 Martie 2019, ora 23:38
8996 citiri
Familia lui Corneliu Coposu desfiinteaza protocolul dintre PNTCD si PSD: Este lovit de nulitate in fata istoriei

Familia lui Corneliu Coposu anunta ca a primit cu stupoare vestea ca PNTCD si PSD au semnat joi un protocol de colaborare in vederea alegerilor europarlamentare. Fundatia Corneliu Coposu, condusa de Rodica Coposu, sora liderului opozitiei postcomuniste din Romania, a transmis un comunicat in care mentioneaza ca "Seniorul politicii romanesti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se rasuceste in mormant!".

"Am luat act cu stupoare si cu indignare de declaratiile conform carora PNTCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu - pentru a aminti doar patru nume din lunga lista de politicieni exceptionali care au infundat puscariile comuniste - ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD.

PSD este pentru noi, si a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar daca a fost silit de istorie sa se manifeste intr-un sistem democratic, si in orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns in 1990 la conducerea Romaniei printr-o cascada de manipulari, indreptate inclusiv si in special impotriva PNTCD si a liderului sau, Corneliu Coposu, despre care votantii FSN au fost convinsi ca manca icre negre cu polonicul la Paris in anii in care, in realitate, se afla in inchisoare pentru delictul de opinie, apoi in domiciliu fortat in pustietatea Baraganului, apoi urmarit de Securitate pas cu pas, fara a iesi vreodata din tara inainte de 1990.

Niciodata mai mult ca in acest moment n-a fost mai valabila o trista vorba romaneasca: azi, Seniorul politicii romanesti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se rasuceste in mormant!

Indiferent cum a reusit un impostor (Aurelian Pavelescu - n.red.) sa puna mana pe conducerea formala a partidului, el nu reprezinta spiritul crestin-democrat, nu-i reprezinta pe national-taranistii din istorie si de azi si, nu in ultimul rand, nu reprezinta familia Coposu.

Asa-zisul protocol anuntat azi este lovit de nulitate in fata istoriei, care nu va retine numele celui care l-a semnat nici macar la capitolul Curiozitati", se arata in scrisoare semnata de Rodica Coposu, Flavia Balescu-Coposu si alti 15 membri ai fundatiei.

Reactia vine dupa ce, joi, Liviu Dragnea, liderul PSD, a anuntat semnarea unui acord de colaborare cu PNTCD si PER.

"Ne-am hotarat sa sprijinim lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Multumim ca l-a asezat pe lista pe dnul Cristian Terhes, la recomandarea PNTCD. Chem toti romanii sa voteze aceasta lista, avem nevoie in PE de oameni care sa apere Romania. Avem nevoie in primul rand de oameni vocali", a declarat Aurelian Pavelescu, liderul actual al PNTCD.

Citeste si:
Dan Motreanu, după ce a rămas candidat unic pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL: Avem nevoie de unitate în acest moment
Dan Motreanu, după ce a rămas candidat unic pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL: Avem nevoie de unitate în acest moment
Dan Motreanu, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat vineri, 27 mai, că doreşte să fie "doar un om politic util” pentru partidul din care face parte și a...
Virgil Popescu îşi retrage candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL
Virgil Popescu îşi retrage candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL
Ministrul Energie Virgil Popescu a anunțat vineri, 27 mai, la Consiliul Naţional al PNL, că se retrage din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte. În urma retragerii lui Virgil Popescu,...