Pavelescu: Ciorbea e un sarlatan neobrazat, iar Crin Antonescu sa-si vada de comunistii lui

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 18:32
7916 citiri
Pavelescu: Ciorbea e un sarlatan neobrazat, iar Crin Antonescu sa-si vada de comunistii lui
Foto:301.ro

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, afirma ca anuntul facut de Crin Antonescu legat de semnarea unui acord intre PNL si PNTCD-Aripa Ciorbea este o "diversiune si o manipulare" pentru ca aceasta asa-zisa aripa nu exista, potrivit legii.

"Lucrurile sunt foarte clare. PNTCD are un singur presedinte, eu sunt acela. Uitati-va in Registrul partidelor. Victor Ciorbea a plecat din PNTCD din 2004 si nu este nimic, este in afara partidului. Numai ca, incercand sa faca o diversiune si o manipulare, arunca in mass-media asemenea minciuni. Este un om care nu are niciun fel de limita morala si niciun fel de bun simt", a declarat Aurelian Pavelescu pentru Ziare.com.

Becali si Ciorbea, candidati PNL - Antonescu, sigur pe el ca USL nu se rupe

Avocatul ne-a prezentat pe scurt parcursul politic al fostului sau coleg de partid, sustinand ca Ciorbea a preluat conducerea partidului in 2001 prin frauda.

"A stat in partid, cu totul, cinci ani, eu sunt mai vechi in partid decat Ciorbea. El a intrat in PNTCD in 1996, dupa ce a trecut pe la Partidul Socialist al Muncii, partidul lui Ilie Verdet. Din '96 luat de pe strada de Emil Constantinescu si pus, impotriva vointei partidului, la Primaria Capitalei si apoi prim-ministru, a fost omul care in 1998 a rupt primul partidul, infiintand ANCD - Alianta Nationala Crestin Democrata.

A revenit apoi, in 2000, dar fara sa doreasca revenirea in partid, ci a dorit numai o alianta cu ANCD-ul lui si, din cauza lui, PNTCD nu a mai intrat in Parlament, pragul electoral fiind mai ridicat pentru aliante.

In 2001 a preluat partidul prin frauda, si Victor Ciorbea stie foarte bine de ce spun lucrul asta. Si stie tot PNTCD-ul. Iar, in 2004, dupa ce a nenorocit partidul, a trebuit sa demisioneze, pentru ca il alungau oamenii. Si acum, dupa ani de zile, vine cu aceasta diversiune, incercand sa ce?

Eu sunt invitat la PPE, voi participa la summit, o sa iau si cuvantul. El isi negociaza, de fapt, un post de deputat la USL si atunci trebuie sa faca acest deserviciu, sa discrediteze PNTCD, cum a mai facut-o", a sustinut Pavelescu.

Crin Antonescu e "lipsit de scrupule si moralitate"

Intrebat cum comenteaza anuntul facut luni de Crin Antonescu, potrivit caruia conducerea PNL a votat, in unanimitate si la "pachet", un acord cu PNTCD-Aripa Ciorbea si cu Gigi Becali, Aurelian Pavelescu l-a acuzat pe liderul PNL ca este lipsit de scrupule si "minte cu nerusinare".

"Crin Antonescu este, de asemenea, un om lipsit de scrupule si moralitate. El cunoaste foarte bine situatia PNTCD, dar a acceptat sa minta cu nerusinare vorbind despre o aripa Ciorbea a PNTCD.

Este un om care nu are niciun fel de limita si niciun fel de scrupule. Ii cer lui Crin Antonescu sa isi vada de partidul lui si de PSD-ul unde a anexat PNL, fiind o rusine pentru tot ce inseamna liberalism in Romania", a replicat Aurelian Pavelescu.

El a subliniat inca o data ca instanta i-a dat dreptate, in mod irevocabil, asa ca Victor Ciorbea "nu poate sa semneze ceva pentru PNTCD, pentru ca nu ii da voie legea".

"Noi am fost contestati de oameni trimisi de Victor Ciorbea, iar Inalta Curte a respins 3-4 contestatii depuse de oamenii lui. Sunt hotarari irevocabile ale instantei de judecata, el a pierdut procesul cu mine.

Este un sarlatan neobrazat acest Victor Ciorbea, incearca, pentru un loc de deputat, pur si simplu sa aduca din nou prejudicii PNTCD. Sarlatan neobrazat, asa sa scrieti. Poate sa verifice oricine Registrul partidelor si deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Iar Crin Antonescu sa isi vada de comunistii lui", le-a transmis Aurelian Pavelescu adversarilor politici.

Crin Antonescu a anuntat luni ca BPN a votat "in unanimitate" semnarea unui acord intre PNL si PNTCD-Aripa Ciorbea, precum si sustinerea candidaturilor unor persoane care nu sunt membri PNL, dar pentru care se va face derogare de la statut. Printre numele aflate pe lista figureaza Victor Ciorbea, dar si George Becali, acesta urmand sa intre formal in PNL, ca sa para ca se respecta legea electorala, dar informal sa ramana lider al PNG, partidul pe care l-a fondat.

La randul sau, Victor Ciorbea a cerut Congresului PPE, care are loc zilele acestea la Bucuresti, si liderului popularilor europeni, Wilfried Martens, sa nu-l recunoasca pe Aurelian Pavelescu ca reprezentant al PNTCD si sa adopte o rezolutie prin care sa ceara PDL si lui Basescu "sa inceteze orice influenta" asupra instantelor care solutioneaza litigiile privind partidul.

In memoriul menit sa impiedice intrarea PNTCD in Partidul Popularilor Europeni, Victor Ciorbea sustine ca PDL si Traian Basescu, "cu ajutorul justitiei, total subordonata lor, impiedica PNTCD sa se manifeste politic conform principiilor si valorilor sale traditionale".

Ciorbea vrea pe listele USL - spune ca va lua numele PNTCD de la Pavelescu

Victor Ciorbea a declarat pentru Ziare.com ca el detine conducerea "PNTCD-ului autentic" si ca va face tot posibilul pentru a lua acest nume de la Aurelian Pavelescu.

"Eu reprezint PNTCD legitim, Pavelescu a castigat doar temporar, e o chestiune care se schimba de la o zi la alta. Avem vreo 15 procese impotriva lui", a spus Ciorbea pentru Ziare.com.

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu, liderul PDL Vasile Blaga si liderul Fortei Civice Mihai Razvan Ungureanu au incheiat recent Alianta Romania Dreapta, inscrisa oficial si recunoscuta la tribunal, alianta in cadrul careia cele trei partide vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Aurelian Pavelescu Ciorbea, #PNTCD Pavelescu Ciorbea, #PNTCD congres PPE , #Crin Antonescu