Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PNTCD: Antonescu, o soacra politica ce isi ridica poalele in cap de griji obstesti

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 20:36
2834 citiri
PNTCD: Antonescu, o soacra politica ce isi ridica poalele in cap de griji obstesti
Foto: Arhiva

PNTCD ii da replica, printr-un comunicat de presa, liderului PNL Crin Antonescu, acuzandu-l ca, in loc sa ii sprijine politic pe fostii parteneri, a preferat sa bata palma cu "urmasii cei mai directi ai KGB-ului, ai PCR-ului, cu Ion Iliescu si cu PSD-ul".

"Ramanem nauciti vazand pe la televizuni un Crin Antonescu, dezlantuit, care a revenit la ceea ce se pricepe mai bine: sa vocifereze ca o veritabila soacra politica, in timp ce isi ridica poalele in cap de griji obstesti. Nimic nou in asta. Numai ca guresul sef liberal nu se lupta cu emanatii fostului regim, nu combate metehnele tranzitei si, in general, nu vine cu vreo solutie pentru problemele omului de rand", se arata in comunicatul de presa remis Ziare.com de PNTCD si semnat de vicepresedintele Radu Rizescu.

Taranistii il ironizeaza pe Crin Antonescu pentru ca "se da de ceasul mortii" de grija lor, "cu sarcasm, aluzii, ochi dati peste cap si mult venin".

"Atata ingrijorare tardiva pentru procentele si curatenia taranistilor sunt cel putin penibile. Crin Antonescu a fost primul lider politic la care Victor Ciorbea si taranistii au facut apel, pentru ca prin reprezentarea lor parlamentara- unde haladuiesc mai bine de 20 de fosti taranisti- sa fie ajutati. Cel pe care Corneliu Coposu l-a facut parlamentar, iar Victor Ciorbea ministru in guvernul sau, daca nu a nimerit din intamplare pe la vreo incropire de-a lui Aurelian Pavelescu, in cel mai bun caz s-a eschivat", se arata in comunicatul partidului.

Intre Corneliu Coposu si prezidentiabilul liberal e o prapastie ametitoare

"Se pare ca, totusi, intre Corneliu Coposu si prezidentiabilul liberal prapastia este ametitoare: in timp ce artizanul CDR a salvat de la disparitie PNL-ul extraparlamentar oferindu-i un numar insemnat de mandate distinct liberale, fostul ministru al sportului si maruntele sale jocuri de glezna televizate i-ar accepta pe taranisti ca...liberali, asociatie civica sau orice alta formula care ar duce la disparitia definitiva a PNTCD", acuza taranistii.

Mai mult, acestia ii reproseaza lui Crin Antonescu faptul ca "varsa lacrimi de crocodit" pentru martirii taranisti ucisi in puscariile comuniste, dar asta nu il impiedica sa "bata palma" cu urmasii cei mai directi ai acestora.

"Totul ar putea sa fie plasat intr-un registru comic, de racnet carpatin caragialesc, daca vocea patriotului nostru liberal nu ar atinge zone tragice, unde gluma devine blasfemie. Lacrimile de crocodil varsate pentru sutele de mii de martiri taranisti, ucisi prin puscariile comuniste, nu au nici o valoare atunci cand tu ai batut palma ca un lotru, la ceas de seara, cu urmasii cei mai directi ai KGB-ului, ai PCR-ului, cu Ion Iliescu si cu PSD-ul. Asa se justifica , implicit, moral si politic, si nebulosul care, inca, persista asupra celor care au murit in 1989... Cel care, si el, il invoca pe Ion Diaconescu , si ne arata dojenitor degetul in numele sau, nu a gasit nici macar un strop de timp ca sa ajunga la catafalc pentru cateva minute", se arata in comunicatul citat.

Pe de alta parte, taranistii atentioneaza ca "indignatul liberal a uitat prea repede ca Traian Basescu a ajuns la putere cu ajutorul liberalilor, deci, si al sau , ceea ce, in ordine istorica , urmand silogismul pana la capat, ar trebui sa fie mai grav decat o vizita la Cotroceni".

Pletele fostului ministru si smecheriile marunte amintesc de Guta Tatarascu

"Una peste alta, pletele fostului ministru si o parte a politicii liberale de dupa Revolutie fac casa buna cu o anumita strategie de smecherii marunte, ce ne aduc aminte de Guta Tatarascu ...omul tuturor regimurilor, al tuturor aliantelor, care i-au primit pe comunisti pe usa din dos a istoriei.

Dupa guvernarea comuna, aceiasi liberali salvati de PNTCD si CDR, nu au ezitat sa dea lovitura de gratie PNTCD-ului, atunci cand prin Mr. Stoica - acum la PDL- au parasit CDR si astfel au desfiintat CDR, au incurajat atitudinea echivoca a lui Emil Constantinescu - actualul mentor al lui Crin Antonescu- si au batut - iarasi !- palma cu Adrian Nastase si Petre Roman...ultimul, si el, in prezent, liberal tomnatic. Cat despre infiltratii despre care aseara se facea referire...sa nu mai vorbim de funie in casa spanzuratului. Dupa 1990 PNL-ul si-a propulsat in posturi de mare vizibilitate, fara jena, turnatori sadea dovediti", se mai arata in comunicatul PNTCD.

Taranistii considera ca atitudinea lui Crin Antonescu fata de ei reflecta "nu doar frustrari si culpa istorica, dar si personala, care se defuleaza intr-o ura pe cat de veninoasa, pe atat de lacramoasa".

"Cateodata gratitudinea este cel mai greu de exersat. In 2009 Victor Ciorbea l-a sustinut pe Crin Antonescu, permanent si neconditionat, in campania sa electorala. Oamenii au vazut la Tebea un Crin Antonescu derutat, atunci cand a aflat ca PNT-ul ar putea sa iasa din cosmarul sau juridic. Tot ce a putut sa faca mai bun, in fata valului de simpatie al motilor pentru Victor Ciorbea, a fost sa ia televiziunile cu el, taman in mijlocul discursului sefului taranist", se mai arata in comunicatul PNTCD.

Un PNTCD relansat ar incurca matematica social-liberala

PNTCD ii mai reproseaza presedintelui PNL ca nu poate accepta faptul ca "Victor Ciorbea este singurul om politic de anvergura decorat cu " Nihil Sine Deo " de catre Majestatea Sa Regele Mihai I".

"Desi Crin Antonescu se declara, iarasi - in vorbe - mare monarhist, nu este intamplator ca in mentalul colectiv taranistii si Victor Ciorbea sunt cei receptati ca atare. Victor Ciorbea este cel care l-a primit cu onoruri pe Majestatea Sa la Palatul Victoria si a facut toate demersurile privind legalizarea situatiei Majestatii Sale si a Familiei Regale in Romania. PNTCD-ul si Victor Ciorbea prin Motiunea votata la Congresul din 18 iunie 2011 sunt singurii care si-au asumat printr-un document oficial programatic, lansat in cel mai mare for politic, revenirea la Monarhia Constitutionala, initierea unei dezbateri nationale pe aceasta tema si chiar declansarea unui referendum la momentul potrivit", reaminteste PNTCD.

"Este posibil ca in atacurile furibunde ale lui Crin Antonescu sa fie mai mult decat frustrari si dezamagiri. Daca intram in zona calculelor, un PNTCD relansat de Victor Ciorbea s-ar putea sa incurce matematica socialist-liberala de marire a Presedintelui PNL. Un PNTCD puternic pe dreapta esicherului politic mai degraba va atrage liberali dezamagiti catre o alianta veritabila de dreapta, decat taranisti inspre aceasta noua smecherie fesenista numita USL. Ca sa nu mai vorbim de diferenta dintre un Victor Ciorbea opus eternului flecar liberal sau colaboratorului sau socialist , intr-o competitie deschisa. PNTCD-ul ii asteapta pe liberalii autentici alaturi de Victor Ciorbea si de " Calea Dreapta " acolo unde este locul lor de drept si nu in unul sau altul din cele doua " FSN-uri "", se mai arata in comunicatul remis presei.

In ceea ce priveste vizita liderilor diverselor aripi ale PNTCD la Cotroceni, aceasta reprezinta "o ultima incercare la nivelul autoritatilor statului pentru salvarea PNTCD si care urmeaza in mod necesar eforturilor din justitie si scrisorilor oficiale trimise in prealabil Presedintelui, Premierului, Presedintelui C.S.M., Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministrului Justitiei".

"A fost o consecinta logica si fireasca a acelor demersuri, la care taranistii s-au raportat strict institutional si prin care nu s-a dorit sa fie eludata nici o autoritate a statului.

Ca Presedinte al PNTCD , avand in fata membrilor PNTCD sarcina relansarii sale, in acest moment greu pentru tara si partid, s-a considerat ca dl.Victor Ciorbea are obligatia asumarii si a acestei responsabilitati delicate. PNTCD-ul condus de Victor Ciorbea nu va fi in nici unul din FSN-uri si va respecta decizia Congresului din 18 iunie 2011 de a merge pe 'Calea Dreapta'!", se arata in incheierea comunicatului remis Ziare.com.

Ce au discutat si ce nu taranistii la Cotroceni cu Basescu

Crin Antonescu: Taranistii fosgaie prin curtea Palatului Cotroceni

Liderul PNL Crin Antonescu i-a acuzat pe liderii PNTCD Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu ca "fojgaie la Cotroceni cand li se ordona".

"Prima remarca e ca e cu totul deplasat, inacceptabil si in perfecta incalcare a spiritului Constitutiei ca presedintele tarii romanesti sa se preocupe de dinamica partidelor, a electoratului. N-am deloc convingerea ca vreunul din domnii Ciorbea, Pavelescu, Milut sau altii care fojgaie prin curtea Palatului Cotroceni atunci cand li se ordona ar reprezenta in vreun fel oamenii cu optiuni monarhiste cu drept de vot din Romania, cati or fi ei. Cred ca oricum acesti oameni dincolo de aceasta convingere pe care ei o au care este una de principiu pot avea optiuni politice atunci cand sunt alegeri intre partide diverse, asa incat aceasta afirmatie a lui Traian Basescu este si cu totul deplasata si inexacta, chiar daca ar fi s-o luam de buna", a declarat liberalul.

Antonescu mai spune ca mersul liderilor PNTCD este unul din "cele mai rusinoase momente" pe care le traieste partidul in ultimii ani. "Oamenii respectivi, pentru ca n-as vrea sa insist, pentru ca este unul din cele mai rusinoase momente ca la nici o luna dupa moartea lui Ion Diaconescu cei care i-au stat la capatai sa faca asta, nu vad cum isi imagineaza ca electoratul monarhist dupa badaraniile, minciunile, insultele inimaginabile pe care Basescu le-a adus la adresa Majestatii Sale ar putea vota cu cineva investit de Basescu", a continuat presedintele PNL.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#PNTCD Crin Antonescu, #Victor Ciorbea Crin Antonescu , #Crin Antonescu