Ziare.com

Ion Diaconescu si surorile Coposu contesta conducerea PNTCD

Vineri, 08 August 2008, ora 18:44

   

Ion Diaconescu si surorile Coposu contesta conducerea PNTCD
Presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, si surorile Coposu sunt de parere ca se impune un congres extraordinar si reclama decizia actualei conduceri ca taranistii sa candideze pe listele PNL, sustinand astfel factiunea care cere debarcarea lui Marian Milut si Aurelian Pavelescu.

"Un congres extraordinar e binevenit. Sunt de acord cu colaborarea cu PNL, dar in nume propriu, nu pe listele PNL", a explicat, pentru NewsIn, Ion Diaconescu. Potrivit unei scrisori deschise adresate membrilor si simpatizantilor, presedintele de onoare al PNtCD considera ca se impune "o larga si reala dezbatere democratica interna" pentru gasirea solutiilor "corecte" de iesire din situatia generata de esecurile electorale.

De asemenea, Rodica Coposu si Flavia Balescu, surorile lui Corneliu Coposu, critica, tot printr-o scrisoare deschisa adresata membrilor si simpatizantilor, faptul ca revenirea partidului nu s-a produs sub actuala conducere a formatiunii. "Pentru relansarea PNtCD, este necesar un proiect politic care sa contina un profil clar al partidului, o finantare corespunzatoare si un mesaj identitar consistent si coerent.

De asemenea, proiectul politic trebuie sa prevada clar care sunt formele si limitele colaborarii PNtCD cu alte formatiuni politice, in scopul coagularii fortelor autentice de centru-dreapta. Suntem de parere ca noua orientare a unor persoane din conducerea executiva - in sensul candidaturii catorva taranisti pe listele PNL - este fatala pentru PNtCD atat din punct de vedere juridic, dar mai ales politic", precizeaza cele doua surori Coposu care, din aceste motive, se declara "bucuroase" de convocarea Congresului extraordinar al PNtCD pentru 24 august, ca singura cale de reconfirmare a identitatii si traditiei.

Cele doua sunt nemultumite si de politica "demiterilor arbitrare" a celor care au avut rezultate nesatisfacatoare, "atunci cand aproape toate rezultatele sunt nesatisfacatoare", ori a celor care au pareri contrare conducerii.

Prim-vicepresedintele PNtCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, pe 30 iulie, la Cluj, ca partidul sau vrea sa obtina 6-7 deputati in urma alegerilor parlamentare, candidand sub sigla PNL, urmand ca ulterior sa constituie un grup parlamentar de independenti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2203 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tare sunt curioasa...

Cine reprezinta cu adevarat binele PNTCD-ului? Martirul Ion Diaconescu si surorile martirului Coposu, care sustin Congresul extraordinar din 24 august, sau dizidenta Doinea Cornea, care sustine trecerea PNTCD cu arme si munitii in slujba PNL (a se citi PSD)?
Cei care sunteti pentru Congres fiti pragmatici si bucurati-va ca prin iesirea aceasta la rampa a celebrei dizidente (din vremurile in care, daca Securitatea vroia cu adevarat, dumneaei ar fi trebuit acum sa miroasa floarea de la radacina) macar se vorbeste iarasi in presa despre PNTCD si despre faptul ca acest partid traieste si vrea Congres.

 

Bravo,Mihaela Cartis!

Este necesar un congres extraordinar al PNTCD dupa doua campanii electorale dezastruase.Partidul trebuie salubrizat de reziduurile comuniste , de vagabonzii politici, de smecherii si tradatorii ce l-au inundat.
Iar Doina Cornea sa nu mai ne dea sfaturi pentru ca nu are nicio activitate politica pozitiva in PNTCD.Nici macar la Cluj!

pentru congres

oscd org muncitoreasca v a fii prezenta la congres si suntem alaturi de aceia care asteapta de peste 8 ani revigorarea partidului tot respectul pt doina cornea dar e depasita de situatie nu vom cta niciodata alaturi de criminalii revolutiei romane din psd sprijinit de pnl aceasta este pozitia noastra i atentie la ora actuala suntem organizatia cu cei mai multi membri

lideri noi

singura sansa a partidului s a intre an toamna in parlament sunt liderii noi cei vechi nu pot mai mult de 1% concluzie BRAIA SI MARIES NOII LIDERI AI PNTCD IN JURUL LOR SE VOR ADUNA TOTI TARANISTII DIN TOATA TARA AAA NU BAGA IN TOAMNA PNTCD IN PARLAMEN INCERCAM SI CU ALTIII DE 1% EU UNU .........

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor