Ziare.com

Pavelescu, suspendat de la sefia PNTCD? Vezi ce a raspuns

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 17:24

   

Pavelescu, suspendat de la sefia PNTCD? Vezi ce a raspuns
Biroul National de Conducere (BNC) al Partidului National Taranist Crestin Democrat a hotarat cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din functia de presedinte al PNTCD.

Potrivit unui comunicat al PNTCD, aceasta decizie vine "ca urmare a crizei grave de legitimitate a actiunilor intreprinse de Aurelian Pavelescu in interiorul partidului".

Pavelescu spune insa ca nu poate fi vorba de asa ceva, intrucat cei care pretind ca l-au schimbat nici nu aveau dreptul s-o faca si nici nu mai sunt membri PNTCD.

"Nici vorba sa fiu schimbat. Aceleasi grupari care au pierdut procese irevocabile, cei care s-au luptat cu partidul ani de zile in instanta, acum vin si spun ca reprezinta partidul. E infractional, s-au fabricat stampile, s-au trimis delegatii de la oameni care n-au participat, dar au fost numarati. E o infractiune extrem de grava! (...) Partidul se confrunta exact cu diversiunea mediatica din 1990", a spus Pavelescu pentru Ziare.com.

Presedintele PNTCD este acuzat de "subminarea autoritatii forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de masuri abuzive fara consultarea si aprobarea conducerii".

"In particular, presedintele suspendat s-a substituit in repetate randuri competentei si autoritatii Biroului National de Conducere in situatii cum ar fi: negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fara instiintarea, consultarea si aprobarea BNC - inchirierea spatiului din incinta sediului central al partidului pentru activitati lucrative fara acordul BNC si fara a da socoteala de fondurile incasate; emiterea unei hotarari de evacuare a sediului central fara consultarea BNC.

Printre lucrurile care i se mai reproseaza lui Pavelescu se mai numara: refuzul repetat de a prezenta in scris raportul anual de gestiune cu situatia financiara a partidului; cedarea sediului PNTCD sector 4 fara acordul BNC; instaurarea unui climat de teroare in partid prin excluderi si decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricarei organizatii al carei lider are pareri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu", se sustine in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca BNC care a luat decizia de suspendare este "organul legitim de conducere al partidului", atat potrivit prevederilor statutare, cat si datorita inscrierii acestui for de conducere in Registrul partidelor politice de pe langa Tribunalul Bucuresti, "niciuna dintre modificarile acestui for aduse prin interventiile unilaterale ale lui Aurelian Pavelescu nefiind nici statutare si nici inregistrate in registrul mentionat".

In comunicat se mai mentioneaza ca Aurelian Pavelescu "a ratat" inregistrarea modificarilor statutului la Tribunalul Bucuresti, fapt care ar conduce la nulitatea Congresului care a avut loc pe 20 aprilie la Pitesti.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hei, ziare.com, iar ati grsit titlul articolului! Corect era:

... PNTCD a vazut ca Pavelovici nu are numic in capul ala mare si l-au aruncat pe dinafara. Fiti, va rog, mai atenti cu titlurile, caci altfel va pierdeti statutul de site de satira si umor!

 

Ce bine at fi daca ar fi desfiintate toate partidele politice si....

.....acualul guvern si parlament !

CE AS PUNE IN LOC ?

Oameni de stiinta din Academia Romana, din institutele de cercetare, din universitati si oameni de stiinta Romani din diaspora.
Fiecare minister cu un specialist dintre acestia si la fel parlametul, cu maxim 300 de deputati, fara senat.
........................................................
La ce-mi serveste Cristiana Anghel in parlament si alte sute ca ea ?
......................................................... Aveti voi,domnilor forumisti, alte formule de guvernare?
Eu ce am avut am postat.
Postati si voi !

 

iar ?

L-am urmărit un timp. A fost un tip super, un creier, o educație și intenții minunate. A trebuit să constat cum s-a injosit, cum a decăzut.. ce a făcut politica din el.

 

pai

l-au schimbat indivizii cu care s-a inhaitat: spune-mi cu cin'te tii si-ti spun cine esti.

Interesu poartă fesu !

A vrut și el să fie Dictator la el in partid și....nu l-au lăsat...FRAȚII !

Pavelescu este doar un traseist politic parsiv....

Ma bucur ca BNC al PNTCD a avut curajul sa-i dea liber acestui individ, insa nu cred ca aceasta va insemna resuscitarea partidului.....

Despre Pvavelescu zis Căpățană...mirific...

Partenerul politic și nu numai al lui Alifie & Bodo Homobach și Buhuceanu, Aurelian Pavelescu zis Căpățană, debarcat de adunătura PNȚ zis și CD.

Pavelescu zis Căpățană este fostul lider al unui “partid cu iz NAZIST".

Noi acuzatii de antisemitism si extremism de dreapta sunt lansate la adresa unui candidat ARD, intamplator si co-lider al aliantei. Dupa ce in urma cu cateva zile Mihail Neamtu zis Usturoi cu magiun a recitat, in cadrul unei manifestari de partid, un poem LEGIONAR, iata ca o serie de aspecte controversate, dar prea putin cunoscute, din biografia copresedintelui ARD, Aurelian Pavelescu - Căpățană, ies la iveala. Conform CV-ului oficial (publicat inclusiv pe siteul Camerei Deputatilor, al carui membru a fost, intre 2004 – 2008), actualul lider PNTCD a condus formatiunea foarte extremista Partidul Dreapta Nationala (PDN) in perioada 1994 – 1996. Aparitia PDN, fondat in 1993 de catre Radu Sorescu – nepotul scriitorului Marin Sorescu – a reprezentat unul dintre momentele istoriei politice post-decembriste aspru criticate de catre opinia internationala. Extremist si antisemit, Partidul Dreapta Nationala a militat pentru refacerea aliantei cu Germania si Japonia (fara prezenta Italiei, totusi), dupa modelul Axei din cel de-Al doilea Razboi Mondial. Promovand o politica ostila oricaror “minoritati care nu accepta asimilarea", partidul, desi lipsit de influenta politica reala, a fost una dintre cele mai condamnate formatiuni politice din Romania.

Consacrat ca traseist politic – membru succesiv al PNL, PDN, PD, PIN si PNTCD – Aurelian Pavelescu - Căpățană a condus timp de 2 ani unul dintre partidele care, alaturi de mult mai cunoscutul Partid Romania Mare este prezent in lucrarea intitulata sugestiv “Fata intunecată a politicii post-comuniste din Romania" editata de V.G. Băleanu (2001) in cadrul Centrului de Studii ale Conflictelor, organism din cadrul Defence Academy of the United Kingdom din Marea Britanie.

Sunt dovezi palpabile ale antisemitismului agresiv promovat de partidul condus intre 1994 si 1996 de catre Pavelescu - Căpățană.

Partidul condus de Aurelian Pavelescu - Căpățana este “una dintre primele manifestari nationaliste, cu iz nazist, din politica romaneasca de dupa 1989" (sursa). De asemenea, formatiunea politica extremista a publicat, incepand cu 1993, revista Noua Dreapta, in paginile careia s-au regasit manifestul politic al partidului (refacerea Axei), cele 10 porunci ale PDN si sistemul de organizare dupa modelul legionar al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Șeicul Voiculesco I-ul este fascinant universal...ce,nu-i așa? Ăh?

@grindina ... recunosti ca te-ai pacalit ! Bravo.

Mai fa insa un pas, sa intelegi ca si tartorul acestuia te-a pacalit ! Si intra si tu in lumea ... realistilor.

care dintre tartori ?

Că eu știu unul singur... suprem. Și am recunoscut că m-a păcălit.

Asta nu inseamnă că Pavelescu e mai puțin profesionist iar eu numai asta apreciez. Simpatiile legionare sau de alt fel țin de o undă intimă, nu pot fi dictate de nicio lege.

Iar dacă te indoiești... cercetează. N-o să-ți spun eu că tot mai mulți tineri romani de foarte bună calitate sunt simpatizanți ai legionarilor intr-o țară ciuruită de diverși.

Eu tot cu.. "fără partide politice și politicieni !! Numai administrație publică supereficientizată și aplicată de profesioniști !!"

Oare cati bani ii mai datoreaza lui Gigi Becali ?

Gigi da cu el de pamant, la figurat, iar el sta ghiocel in fata lui Gigi. Ba i-a si spus acesta ca i-a dat bani si Pavelescu a confirmat. Un gonoi...

Era o speranță!

Și cată propagandă i-au făcut cei de lab1, ziare.com și evz, tot degeaba! Băiatul tot a ajuns pe drumuri! Cu cine mai face Turcescu emisiuni, o să rămană numai cu Pora!

 

incetu-incetisor

se curata si politica romaneasca de oportunisti. De s-ar misca mai repede n-ar strica.

 

Ce poate face PNTCD-u', totusi?

Nu prea mult, ca stampila of fi tot la el! Se mai divizeaza inca o data?!

 

 

probabil

nu știi cum se produc majoritățile in politică.

brrrrr....

Cand s-a produs decizia in PDL, acum cateva luni

aceasta a fos un lucru "bun"? Blaga trebuie recunoscut, sau trebuie spurcat, asa cum fac cei trei crai, silvia, christian si tulipe? Acestia trei din urma fac un lucru bun, elegant, folositor patriotic? Ori, folositor numai pentru EU?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor