Pavelescu, suspendat de la sefia PNTCD? Vezi ce a raspuns

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 17:24
4784 citiri
Pavelescu, suspendat de la sefia PNTCD? Vezi ce a raspuns

Biroul National de Conducere (BNC) al Partidului National Taranist Crestin Democrat a hotarat cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din functia de presedinte al PNTCD.

Potrivit unui comunicat al PNTCD, aceasta decizie vine "ca urmare a crizei grave de legitimitate a actiunilor intreprinse de Aurelian Pavelescu in interiorul partidului".

Pavelescu spune insa ca nu poate fi vorba de asa ceva, intrucat cei care pretind ca l-au schimbat nici nu aveau dreptul s-o faca si nici nu mai sunt membri PNTCD.

"Nici vorba sa fiu schimbat. Aceleasi grupari care au pierdut procese irevocabile, cei care s-au luptat cu partidul ani de zile in instanta, acum vin si spun ca reprezinta partidul. E infractional, s-au fabricat stampile, s-au trimis delegatii de la oameni care n-au participat, dar au fost numarati. E o infractiune extrem de grava! (...) Partidul se confrunta exact cu diversiunea mediatica din 1990", a spus Pavelescu pentru Ziare.com.

Presedintele PNTCD este acuzat de "subminarea autoritatii forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de masuri abuzive fara consultarea si aprobarea conducerii".

"In particular, presedintele suspendat s-a substituit in repetate randuri competentei si autoritatii Biroului National de Conducere in situatii cum ar fi: negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fara instiintarea, consultarea si aprobarea BNC - inchirierea spatiului din incinta sediului central al partidului pentru activitati lucrative fara acordul BNC si fara a da socoteala de fondurile incasate; emiterea unei hotarari de evacuare a sediului central fara consultarea BNC.

Printre lucrurile care i se mai reproseaza lui Pavelescu se mai numara: refuzul repetat de a prezenta in scris raportul anual de gestiune cu situatia financiara a partidului; cedarea sediului PNTCD sector 4 fara acordul BNC; instaurarea unui climat de teroare in partid prin excluderi si decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricarei organizatii al carei lider are pareri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu", se sustine in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca BNC care a luat decizia de suspendare este "organul legitim de conducere al partidului", atat potrivit prevederilor statutare, cat si datorita inscrierii acestui for de conducere in Registrul partidelor politice de pe langa Tribunalul Bucuresti, "niciuna dintre modificarile acestui for aduse prin interventiile unilaterale ale lui Aurelian Pavelescu nefiind nici statutare si nici inregistrate in registrul mentionat".

In comunicat se mai mentioneaza ca Aurelian Pavelescu "a ratat" inregistrarea modificarilor statutului la Tribunalul Bucuresti, fapt care ar conduce la nulitatea Congresului care a avut loc pe 20 aprilie la Pitesti.

Citeste si:
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Sursa: AGERPRES
Comentarii