Marian Milut demisioneaza de la sefia PNTCD

Sambata, 22 Mai 2010, ora 15:19
5505 citiri
Marian Milut demisioneaza de la sefia PNTCD

Petre Marian Milut si-a prezentat sambata demisia din functia de presedinte al PNTCD, in cadrul unei sedinte a Consiliului National de Conducere.

Potrivit unui comunicat de presa, Milut si-a prezentat Consiliului National de Conducere, desfasurat sambata la Pitesti, demisia din functia de presedinte al PNTCD, aducand o serie de argumente transmise si public, prin intermediul unei scrisori oficiale.

"Cand am preluat conducerea acestui partid, situatia era dezastruoasa din punct de vedere financiar si organizatoric. In cei trei ani si patru luni in care am condus partidul am reusit sa il redresez atat din punct de vedere financiar, cat si organizatoric, am reinfiintat ziarul Dreptatea si am obtinut hotarari de evacuare a tertilor care parazitau sediul central al partidului cu contracte de inchiriere ilegale, incheiate de vechea conducere in scopuri pur comerciale si, probabil, pentru satisfacerea unor interese personale", a sustinut Milut.

Printre punctele pozitive ale presedintiei sale in PNTCD, Milut a considerat si "redobandirea dreptului la proprietate asupra sediului istoric al partidului, din Bucuresti, Strada George Clemenceau, nr 9, sector 1", precum si "renovarea sediul central actual al partidului, din Bd-ul Carol, nr 24 si multe alte sedii din tara".

"Nu mai exista logica sa ma lupt cu toti cei care nu inteleg ca acest partid trebuie sa se orienteze spre dreapta popular-europeana si sa sprijine fortele de dreapta din Romania, care acum incearca sa scoata tara din criza.

Las conducerea partidului in mod statutar Consiliului National de Conducere (CNC) si Biroului National de Conducere (BNC) si sper, in mod sincer, ca se va naste in fine o generatie de politicieni apti sa duca mai departe traditia PNTCD. Raman un simplu slujitor credincios al crestin-democratiei si al valorilor europene in Romania", se arata in finalul scrisorii de prezentare a demisiei prezentate de Milut.

PNTCD are din 2008 doua conduceri, fiecare contestandu-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid s-a grupat in jurul lui Petre Marian Milut, iar alta parte in jurul lui Radu Sarbu.

Radu Sarbu a fost ales, in 24 august 2008, liderul PNTCD, in urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sarbu a avut loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid.

In plus, Marian Milut a contestat congresul prin care Sarbu a fost ales presedinte, spunand ca semnaturile au fost false, iar Sarbu a solicitat instantei validarea functiei sale de presedinte.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#PNTCD Marian Milut demisie , #presedinte
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
Din august 2008 Milut nu mai e Presedinte PNTCD, A REFUZAT PARTICIPAREA LA PROPRIUL CONRES AL PNTCD - refugiindu-se la Sinaia sub acoperirea unei intruniri a CNC