PNTCD a ales: Alianta cu PD-L si sustinerea lui Basescu la presedintie

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 13:56
4213 citiri

Liderul PNTCD, Marian Milut, a anuntat, sambata, la Congresul partidului, ca intentioneaza sa creeze o alianta politica alaturi de PD-L, cu un candidat unic la functia de presedinte.

Mai mult, alianta urmeaza sa fie oficializata juridic, dupa spusele liderului PNTCD Bucuresti, Aurelian Pavelescu, pana la data de 12 octombrie.

"Astazi, aici, trebuie sa decidem daca vrem sa mergem in politica mare europeana sau vrem la biblioteca. Fara sa incalcam principii, putem sa acceptam politica raului mai mic in locul disparitiei. PNTCD, partid cu vocatie, atat europeana, cat si nationala poate sa conduca Romania la un statut demn, pe care il merita.

Vom merge impreuna cu PD-L intr-o alianta politica cu candidat unic la functia de presedinte al Romaniei. Vom participa alaturi de PD-L la alianta formalizata juridic la viitoarele alegeri locale, parlamentare si europene, cu un singur obiectiv, castigarea alegerilor", a afirmat, sambata Marian Milut.

Totusi, liderul PNTCD a aratat ca partidul va ramane deschis catre o colaborare cu PNL "in edificarea politica si doctrinara a fortelor de centru-dreapta". "E nevoie de PNTCD, de maine, insa, trebuie sa ne apucam", a conchis Milut.

PPE va gira alianta cu PD-L

Presedintele PNTCD Bucuresti, Aurelian Pavelescu, a dat mai multe detalii despre alianta cu PD-L, spunand ca pana pe 12 octombrie aceasta alianta trebuie realizata la tribunal.

"Deci inainte de alegerile prezidentiale sa avem garantia ca va fi o alianta politica inregistrata la Tribunal si ca aceasta alianta politica se va afla pe masa Partidului Popular European, partid care va gira aceasta alianta cu PD-L", a afirmat Pavelescu.

De asemenea, el a mai spus ca aceasta initiativa nu este noua, in 2006 existand o "tentativa" privind o alianta cu PD-L, dar care a esuat. "(...)din pacate atunci nu s-a ajuns la niciun rezultat pentru ca colegii nostri de PPE doreau un singur lucru: fuziunea si considerau ca dreapta din Romania trebuie sa fie reprezentata de un singur partid politic. Nu am acceptat atunci oferta, ni s-a parut tuturor umilitoare, motiv pentru care, daca va amintiti motiunea din ianuarie 2007, motiunea Milut a fost un 'nu' hotarat unei astfel de incercari, de tentative, ca PNTCD sa dispara!", a mai explicat Pavelescu.

PNTCD are de anul trecut doua conduceri, fiecare contestandu-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupata in jurul lui Marian Petre Milut, iar alta parte este grupata in jurul lui Radu Sarbu.

Radu Sarbu a fost ales, in 24 august 2008, liderul PNTCD, in urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sarbu a avut loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid. In plus, Marian Milut a contestat congresul prin care Sarbu a fost ales presedinte, spunand ca semnaturile au fost false, iar Sarbu a solicitat instantei validarea functiei sale de presedinte.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Congres PNTCD 2009, #Alianta PNTCD PDL, #PNTCD sustinere Basescu, #PNTCD prezidentiale 2009 , #presedinte