PPE a amanat excluderea PNTCD

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 15:49
1479 citiri
PPE a amanat excluderea PNTCD
Foto: Arhiva

Adunarea politica a Partidului Popular European (PPE) a amanat, marti, la Bruxelles, suspendarea PNTCD din PPE pana la Congresul popularilor europeni, care va avea loc la Marsilia pe 6 decembrie.

"Adunarea politica a PPE a acceptat propunerea noastra de a nu proceda astazi (marti - n.red.) la suspendarea PNTCD din calitatea de membru al PPE. Se asteapta in primul rand decizia de maine (miercuri - n.red.) a Curtii de Apel Bucuresti si, ma rog, din zilele urmatoare. De asemenea, situatia urmeaza sa fie rediscutata cu ocazia Congresului PPE de la Marsilia, din 6 decembrie", a declarat Victor Ciorbea, dupa reuniunea Adunarii politice a PPE, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, potrivit unui comunicat al PNTCD remis, marti, Ziare.com, PPE nu ar fi amanat excluderea taranistilor, ci ar fi renuntat la aceasta propunere: "La sedinta Adunarii Politice a Partidului Popular European din aceasta dimineata, reprezentantii PPE prezenti au luat hotararea de a renunta la propunerea de suspendare a PNTCD din calitatea de membru tinand cont de argumentele prezentate de presedintele PNTCD, Victor Ciorbea".

Conform aceluiasi comunicat, "pe data de 6 decembrie, in preziua Congresului PPE de la Marsilia, problema reprezentarii partidului nostru va fi hotarata pe baza deciziilor ce se vor lua in justitie in perioada imediat urmatoare".

CNC al PNTCD

Consiliul National de Conducere al PNTCD a fost convocat pentru sambata de catre presedintele Victor Ciorbea, dand curs invitatiei si reprezentanti ai gruparilor dizidente, printre care si Aurelian Pavelescu.

Scopul reuniunii a fost stingerea disputelor interne. Cu toate acestea, insa, Aurelian Pavelescu, unul dintre liderii factiunilor din PNTCD, a parasit intempestiv sedinta Consiliului, afirmand ca nu este o intalnire statutara, ci este un bluf.

Pavelescu a mai precizat ca, in cadrul lucrarilor CNC-ului, i-a propus lui Gheorghe Ciuhandu sa se organizeze alegeri in filiale, de jos in sus, solutie care, a adaugat Pavelescu, a fost refuzata de liderul de la Timisoara.

Printr-un apel semnat de liderii PNTCD Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu si trimis pe 28 octombrie tuturor reprezentantilor din teritoriu se recomandau negocieri la nivel local cu toate gruparile rivale.

A.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PNTCD excludere PPE, #CNC PNTCD Ciorbea Pavelescu , #presedinte