A murit Gabriel Tepelea - Presedintele Basescu, PNL si taranistii isi exprima regretul

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 16:26
3038 citiri
A murit Gabriel Tepelea - Presedintele Basescu, PNL si taranistii isi exprima regretul
Foto: Arhiva

Gabriel Tepelea, fost deputat taranist, a murit joi in locuinta sa din Bucuresti. Presedintele Traian Basescu, Partidul National Liberal, dar si partidul din care a facut parte Tepelea si-au exprimat regretul legat de moartea acestuia.

Traian Basescu considera ca fostul lider taranist Gabriel Tepelea a reprezentat un reper al vietii politice romanesti, care va ramane in amintirea tuturor celor care l-au pretuit prin contributia sa valoroasa si prin modelul pe care l-a oferit.

"Am aflat cu profund regret vestea trecerii la cele vesnice a omului politic Gabriel Tepelea. Figura marcanta a culturii romanesti, Gabriel Tepelea a reprezentat in egala masura un reper al vietii politice in calitatea sa de lider al Partidului National Taranesc Crestin Democrat.

Personalitate a vietii publice si culturale, Gabriel Tepelea va ramane in amintirea noastra, a tuturor celor care l-am pretuit, prin contributia sa valoroasa si prin modelul pe care ni l-a oferit. Transmit sincere condoleante familiei si celor apropiati. Dumnezeu sa-l odihneasca!", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Totodata, Partidul National Liberal anunta ca "deplange disparitia dintre noi a fostului deputat taranist Gabriel Tepelea, unul din ultimii seniori ai politicii romanesti".

"Gabriel Tepelea a fost o personalitate marcanta, care si-a dedicat existenta valorilor democratice, avand o influenta semnificativa si in redimensionarea literaturii si culturii vechi romanesti. Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, Gabriel Tepelea a intrat in prim-planul vietii politice, participand, alaturi de Corneliu Coposu, la reinfiintarea Partidului National Taranesc, in calitate de vicepresedinte", se arata in mesajul liberalilor.

De asemenea, PNTCD-ul transmite ca "Gabriel Tepelea a fost o personalitate de exceptie in viata culturala si politica romaneasca, membru al Partidului National Taranesc din anul 1933, unul dintre cei mai distinsi lideri ai Partidului National

Taranesc Crestin Democrat, deputat si presedinte al Comisiei pentru Cultura vreme de trei legislaturi (1990-2000)".

Si fostul presedinte Emil Constantnescu isi exprima regretul.

""Am aflat cu adanca intristare ca s-a stins din viata, la venerabila varsta de 96 de ani, omul de carte si omul politic de exceptie care a fost acad. Gabriel Tepelea. L-am cunoscut indeaproape in ultimele doua decenii, am pretuit atat neclintita sa fidelitate fata de crezul politic caruia i-a consacrat intreaga viata, cat si aleasa cultura, cunoasterea profunda si nuantata a creatiei literare universale si romanesti, precum si - nu in ultimul rand - natura sa afabila si deschisa catre dialog.

Prin disparitia venerabilului carturar, Romania pierde inca un reper intelectual si moral dintre cele care au marcat renasterea elitelor politice traditionale dupa prabusirea regimului comunist", precizeaza Emil Constantinescu in mesajul remis Ziare.com.

A murit Gabriel Tepelea, fost lider PNTCD

Gabriel Tepelea, fost deputat taranist, a murit joi in locuinta sa din Bucuresti, la 96 de ani.

Trupul neinsufletit al academicianului Gabriel Tepelea este depus la biserica Cluceru Udricani, str. Cluceru Udricani, nr. 14, sector 3 (zona Sfanta Vineri, langa Teatrul Evreiesc). Slujba de inmormantare va avea loc sambata, 14 aprilie 2012, ora 11.30, la biserica Cluceru Udricani, iar inhumarea la cimitirul Manastirii Cernica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriel Tepelea murit, #Basescu condoleante murit Tepelea, #PNTCD mesaj Gabriel Tepelea , #stiri PNTCD