PNTCD-ul lui Ciorbea s-ar putea transforma intr-un "partid provizoriu" pentru locale

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 23:02
3101 citiri
PNTCD-ul lui Ciorbea s-ar putea transforma intr-un "partid provizoriu" pentru locale
Foto: enational.ro

Liderul PNTCD Victor Ciorbea a dezvaluit, marti, prevederile majore ale protocolului cu USL, printre care infiintarea de catre taranistii lui Ciorbea a unui nou partid daca nu primesc din partea Justitiei controlul asupra partidului.

"Ei (liderii USL - n.red.) fusesera de acord cu anumite prevederi care sunt trecute in protocol. Spre exemplu, recunoasterea de catre USL a faptului ca PNTCD-ul autentic este format din organizatiile care au participat la Congresul extraordinar de reunificare a PNTCD din 18 iunie 2011.

In statut mai scrie ca USL va sprijini toate demersurile noastre constitutionale si legale pe plan intern si international pentru a ne fi recunoscute hotararile adoptate de congresul de anul trecut", a declarat Ciorbea.

El a spus ca protocolul cu USL mai prevede infiintarea unui nou partid "temporar" pentru alegerile parlamentare in cazul aparitiei unor probleme juridice de recunoastere a PNTCD.

"In protocol este mentionat ca daca, pe plan intern, se vor face presiuni enorme asupra justitiei si nu vom fi recunoscuti, atunci pana la redobandirea PNTCD-ului este posibila ca pentru alegerile parlamentare din toamna sa cream un alt vehicul electoral.

Nu ne punem problema sa plecam la alte partide, ci doar sa infiintam un vehicul electoral temporar. Va fi un partid politic care va avea acealeasi principii, aceleasi valori promovate de cel mai vechi partid din Europa continentala. Sunt in discutii mai multe denumiri pentru acest nou partid provizoriu, dar este prematur sa le spun acum", a mai declarat Ciorbea.

PNTCD continua sa ramana scindat. Aurelian Pavelescu, care a castigat in decembrie irevocabil la Curtea de Apel Bucuresti, sectia a 3-a Civila, procesul prin care i se contesta calitatea de presedinte al PNTCD, s-a apropiat de PDL si a acceptat ca PNTCD Bucuresti sa semneze marti un protocol cu organizatia Elenei Udrea.

In schimb, Victor Ciorbea, care continua procesele pentru sefia PNTCD, discuta cu USL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca USL continua sa negocieze un acord politic cu grupul taranistilor condusi de Victor Ciorbea si ca el personal isi doreste o colaborare in acest sens.

"Cu domnul Ciorbea continuam sa fim in discutii si sper, sper sa ajungem la o formula care sa permita acestui grup de oameni, care din punctul nostru de vedere reprezinta PNTCD-ul veritabil, sa isi aduca si dansii contributia la efortul acesta de reunire a fortelor democratice pe care USL o face", a spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ciorbea protocol USL, #Ciorbea infiintare partid nou, #PNTCD alegeri 2012 , #stiri PNTCD