PNTCD va fi suspendat marti din Partidul Popular European

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 18:40
2687 citiri
PNTCD va fi suspendat marti din Partidul Popular European

Partidul Popular European va decide, marti, suspendarea PNTCD din randurile sale ca urmare a disputelor dintre diversele factiuni ale acestei formatiuni politice.

Potrivit unor surse apropiate popularilor europeni liderul PPE Wilfried Martens a trimis o scrisoare catre PNTCD in care afirma ca "nu exista nicio certitudine legata de cine este presedinte si reprezentant legal al PNTCD".

"Drept consecinta, presedinta PPE a decis in 22 octombrie 2011 sa propuna Adunarii Politice a PPE, la urmatoarea intalnire a acesteia, ca PNTCD sa fie suspendat pana cand va fi confirmat presedintele si reprezentantul legal al partidului", se mentioneaza in scrisoare. Lucrarile Adunarii Politice a PPE au loc luni si marti la Bruxelles.

Conform acelorasi surse, la nivelul conducerii PPE nu este bine primita intentia liderului taranist Victor Ciorbea de a veni luni la Bruxelles pentru a-i convinge pe liderii popularilor europeni sa amane suspendarea PNTCD din PPE sau chiar sa o blocheze, pana cand diferendele din interiorul partidului vor fi transate in justitie, asa cum a declarat recent Ciorbea.

O asemenea decizie legata de disputele din PNTCD este asteptata, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza gruparii conduse de Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea si Teodor Maries au semnat sambata un protocol de colaborare intre PNTCD si Asociatia 21 Decembrie 1989, pentru constituirea unei aliante politico-civice intitulata "Calea Dreapta", in perspectiva alegerilor de anul viitor. Ciorbea a mai anuntat ca este in tratative avansate cu cateva asociatii monarhiste si cu Alianta Civica, ceea ce va permite PNTCD sa se prezinte la alegeri ca o alternativa viabila la cele doua aliante de partide din prezent.

De asemenea, Victor Ciorbea a precizat ca au esuat discutiile cu gruparea lui Aurelian Pavelescu, pentru o eventuala reunificare a celor doua grupari.

Aurelian Pavelescu a parasit, sambata, lucrarile CNC al PNTCD considerand reuniunea un 'bluf'. ''Consiliul National de Conducere nu se afla aici. De altfel, in sala sunt cel mult 10-15 persoane din PNTCD, restul fiind din afara partidului. Este prin urmare un bluf, nu este o intalnire statutara', a spus Aurelian Pavelescu.

Pavelescu a adaugat ca PNCTD "trebuie sa mearga pe propriile picioare" mai ales acum si a exclus o alianta cu PSD si PNL, deoarece "o asemenea alianta ar ruina partidul". El a negat ca ar fi negocieri pentru alianta cu PDL si UNPR, dar a precizat ca nu poate ignora faptul ca PDL si PNTCD fac ambele parte din Partidul Popular European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNTCD, #suspendare Partidul Popular European, #scrisoare Wilfried Martens , #stiri PNTCD