Vasile Lupu, ales la sefia PNTCD

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 17:53
3052 citiri

Vasile Lupu, care l-a inlocuit sambata pe Aurelian Pavelescu in functia de presedinte al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat, a declarat dupa alegerea sa ca isi doreste restabilirea adevarului privind monarhia constitutionala si revenirea la aceasta forma de guvernamant.

In motiunea prezentata in fata delegatilor la Congresul extraordinar al formatiunii, Vasile Lupu isi propune, printre altele, gasirea cailor de reunificare a partidului, responsabilizarea judecatorilor, finantarea corespunzatoare in domeniile sanatatii si invatamantului, stabilitatea unei legislatii in mediul de afaceri, finalizarea proceselor pentru restituirea bunurilor imobiliare confiscate de comunism, acordarea de despagubiri victimelor neocomunismului, finalizarea restituirii bunurilor apartinand cultelor bisericesti.

"Din evidenta mea, bunuri de cel putin 10 miliarde de euro asteapta sa fie restituite. Peste 400.000 de familii asteapta restituirea proprietatii. Asta inseamna 16% din votanti. (...) Vad partidul intr-un moment foarte critic, cum critic este si momentul prin care trece tara: fosti demnitari ai partidului isi irosesc energiile in batalii pentru sefii, intrigii, dezinformari. Nu stiu cat este dementa, cat activitate dirijata.

Un partid nu poate functiona decat pe baza unor reguli, nu poate fi partid o adunare, oricat de mare, fara un statut, pentru ca structura unui partid este prefigurarea guvernarii ce va sa vina. Daca in partid nu-ti poti tine cuvantul, atunci nici in administratie, guvern, Parlament nu-ti vei putea reprezenta cu cinste tara", a apreciat Vasile Lupu.

"Am acceptat aceasta candidatura in speranta ca voi reusi sa stabilizez partidul, sa restabilim linia inaintasilor, sa punem partidul in slujba tarii. Nu ma intereseaza nicio demnitate in stat. Nu am averi de aparat, nu am de gand sa raman in politica pentru a aduna averi. Am iesit cu mai putine bunuri decat am intrat dupa opt ani de parlamentarism. Din acest punct de vedere nu ma puteti suspecta. Grav este ca nici dupa 20 de ani nu putem impune adevarul despre PNTCD", a afirmat Lupu.

El a anuntat ca in cazul in care va fi contestat la sefia partidului de gruparea Ciorbea, "isi va pune in joc centura", precum luptatorii.

"Daca ne contesta ceilalti, ii invit oricand la o dezbatere de idei pe problemele tarii. Daca cineva imi va contesta locul dobandit prin votul dvs., precum campionul mondial imi pun in joc oricand centura, numai daca am in fata cui. Aceasta perioada de degringolada trebuie sa o depasim", a subliniat presedintele nou ales al partidului.

In final, el i-a asigurat pe delegati de "o invazie" de membri noi si vechi si le-a cerut celor prezenti unitate.

"Orice replica la atacurile dementiale, la atacurile unor rataciti sa inceteze. Sa ingropam securea razboiului si vom gasi unitatea. Va asigur de o invazie de membri noi si vechi in PNTCD", a spus noul presedinte al PNTCD.

Desi o parte din cei prezenti au cerut in cadrul lucrarilor Congresului "pedepsirea" lui Victor Ciorbea si a lui Gheorghe Ciuhandu si excluderea acestora din partid, Vasile Lupu a refuzat, precizand ca acest lucru se va discuta in perioada urmatoare in comisia de disciplina a partidului.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Vasile Lupu PNTCD, #PNTCD congres , #stiri PNTCD