Podul de la Brăila rămâne de decor. Șeful CNAIR spune că nu poate fi deschis anul acesta. Noul termen cerut de constructor

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 11:53
12077 citiri
Podul de la Brăila rămâne de decor. Șeful CNAIR spune că nu poate fi deschis anul acesta. Noul termen cerut de constructor
Podul peste Dunăre de la Brăila are o lungime totală de aproape doi kilometri FOTO captură YouTube/ Raducu P Drum Raducu P Drum

Podul peste dunăre de la Brăila, care are termen de finalizare în decembrie 2022, nu ar fi gata la timp pentru inaugurare.

Constructorul ar fi cerut prelungirea până în 2025, iar șeful CNAIR a spus că podul nu poate fi deschis până la finalul anului, potrivit debraila.ro.

Anunțurile au fost făcute de către Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, care a participat, marți, la o audiere în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților, scrie sursa citată.

“Văzând lucrările eu așa consider, că nu poate fi deschis, dar fără un raport al inginerului, totuși nu e o părere obiectivă, trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină Podul și o parte a drumurilor de legătură astfel încât și nu rămână un pod muzeu”, a declarat Pistol.

„În ceea ce priveşte graficul pe care dânşii l-au depus la companie, un grafic neasumat de către inginer şi de noi, au un termen de finalizare undeva în 2025”. a adăugat șeful CNAIR.

O serie de imagini spectaculoase au fost postate pe pagina de YouTube Raducu P Drum. În imagini se vede cum podul începe să prindă contur.

Tăblierul a fost sudat. Constructorul nu mai are mult timp la dispoziție. Lucrările ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an.

Construcția podului de la Brăila

Noul pod peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea. Podul suspendat de la Brăila are o lungime totală de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrală este de 1,12 kilometri. Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Lucrările realizate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

Proiectul prevede și construcția a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul și are două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu 19 kilometri, și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valorează 1,99 miliarde de lei, fără TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructură din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi gata Autostrada de Centură a Bucureștiului. Șoferii vor putea evita Capitala, cu viteza de 130 km/h FOTO
Când va fi gata Autostrada de Centură a Bucureștiului. Șoferii vor putea evita Capitala, cu viteza de 130 km/h FOTO
Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) este unul dintre proiectele cruciale ale României pentru infrastructura rutieră. Cu ajutorul drumului pe care se va putea circula cu mare viteză,...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#pod Braila Dunare, #pod braila, #pod dunare, #cnair , #stiri sociale
Comentarii
Poza aradulnou
aradulnou
rank 1
lucrezi cu romani sau italieni??
Poza CodrinV
CodrinV
rank 2
„Podul peste dunăre de la Brăila”