Ultimul segment al podului de la Brăila este montat. Cum arată acum construcția uriașă peste Dunăre. Situația drumurilor de acces FOTO VIDEO

Marti, 28 Iunie 2022, ora 13:50
8004 citiri
Ultimul segment al podului de la Brăila este montat. Cum arată acum construcția uriașă peste Dunăre. Situația drumurilor de acces FOTO VIDEO
Lucrări la ultimul segment, al 86-lea, care este atașat podului peste Dunăre FOTO Facebook/ Radu Aramă

Muncitorii angajați la construirea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila muncesc la ridicarea ultimului segment de tăblier metalic.

Fotografii realizate în zilele de 27-28 iunie arată că la podul peste Dunăre se lucrează intens pentru montarea ultimului tăblier metalic al secțiunii hobanate.

Au fost, în total, 86 de segmente, fiecare cu o greutate de 250 de tone, care compun baza pentru viitoarea structură rutieră.

După montarea tăblierelor "vin sudurile finale, asfaltul și finisajele. Și, bineînțeles, tensionarea cablurilor și testele", arată specialiștii Pro Infrastructura.

Antreprenorii WeBuild-IHI Infrastructure au stabilit că podul va fi finalizat și predat până cel târziu la sfârșitul anului 2022.

Podul peste Dunăre de la Brăila pe data de 28 iunie, cu toate segmentele montate FOTO Facebook/ Albert Malaxa

Marea problemă o reprezintă, în continuare, drumurile de acces către pod, întinse pe câțiva kilometri atât pe malul tulcean, cât și pe raza județului Brăila.

Specialiștii care urmăresc derularea proiectului spun că amenajarea acestora va fi posibilă, în cel mai bun caz, cel mai devreme în 2023.

Există o variantă extrem de scurtă care ar putea fi dată în folosință în 2022.

"La drumurile de legătură, pe lângă problemele cu mutările de utilități despre care v-am zis de nenumărate ori, a apărut o surpriză neplăcută cu subcontractorul Tancrad care a renunțat. WeBuild a găsit înlocuitor și se crește treptat ritmul.

Singura variantă fezabilă de deschidere a traficului în 2022 este, cum v-am explicat încă din iarnă, pe nodul cu DN22B Brăila-Galați de la baza podului, sau în cel mai bun caz până la girația cu DJ221B (Calea Galați), respectiv pe conexiunea scurtă spre Smârdan/Măcin de pe malul tulcean.

Situația drumurilor de acces către pod, pe data de 17 iunie

Capătul de vest (intersecția cu DN2B/Șos. Baldovinești) și drumul de legătură spre Jijila rămân pentru anul viitor", arată Pro Infrastructura, într-o analiză publicată pe 20 mai 2022.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

  • Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.
  • Drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Eveniment Quarterly Report

ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
OpenAI aniversează un an de când a lansat ChatGPT şi a dat startul a ceea ce mulţi numesc o revoluţie care va schimba radical multe domenii, inclusiv existenţa oamenilor. ChatGPT a fost...
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
Pentru 2024, specialiștii în prognoză economică și geo-politică se așteaptă la alegeri care vor favoriza Partidul Laburist în Marea Britanie, o rezoluție a războiului din Ucraina care nu...
#pod Braila Dunare, #drumuri pod braila, #tablier metalic pod, #asfaltare pod braila , #infrastructura