Primele imagini aeriene cu podul de la Brăila. Cum arată traseul spectaculos peste Dunăre VIDEO

Vineri, 19 Mai 2023, ora 17:51
5316 citiri
Primele imagini aeriene cu podul de la Brăila. Cum arată traseul spectaculos peste Dunăre VIDEO
Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie 2023 FOTO Captură Video / Youtube

O dronă a surprins mai multe imagini spectaculoase după ce a traversat Dunărea deasupra asfaltului de pe podul de la Brăila, simulând astfel traseul unei mașini.

Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat pe 27 iunie 2023, după cum a anunțat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. La inaugurarea lucrării sunt așteptați comisarul european pentru coeziune şi reforme Elisa Ferreira, vicepremierul Italiei şi ministru al Infrastructurii, Matteo Salvini, dar şi oficialităţi din Japonia.

Sorin Grindeanu a mai afirmat marți, 16 mai, că va merge în următoarele zile la Brăila pentru a vedea personal etapa în care se află lucrările. Grindeanu a afirmat că o echipă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a fost la finele săptămânii trecute în vizită pe şantier şi la întoarcere l-au informat că în principiu se va menţine data anunţată.

"O să merg şi eu în perioada următoare, indiferent de schimbări de guvern ş.a.m.d, pentru că vreau să văd eu ce se întâmplă acolo. Am fost anunţat şi că probabil va veni şi doamna comisar Ferreira, dacă reuşim, la inaugurare, probabil va veni domnul vicepremier Salvini din Italia - cu dânsul am vorbit direct - doamna comisar Ferreira şi-a arătat intenţia, probabil că vor fi oficialităţi şi din Japonia. Dar, toate lucrurile astea trebuie organizate. De ce am dată acea dată? (27 iunie - n. r.). Nu vă ascund: tocmai pentru a pune o anumită presiune în sens pozitiv asupra constructorilor, că prea din decembrie a devenit februarie, din februarie a devenit aprilie, din aprilie mai şi din mai iunie. Odată cu vizita pe care o s-o fac în zilele următoare la Brăila, o să fiu în măsură să vă spun exact. O echipă a Ministerului Transporturilor chiar joi sau vineri a fost acolo şi am avut o întâlnire cu ei la întoarcere şi mi-au spus că în principiu se va păstra data de 27 iunie. Sigur, în perioada următoare, vor mai exista momente în care, să spunem, vor fi anumite lucrări, de exemplu de demontare de schele pe cei patru piloni, lucruri de acest tip, care probabil că vor duce nu la închiderea circulaţiei pe pod, ci eventual la închiderea unei căi. De aceea, din punctul meu de vedere aş aborda deschiderea circulaţiei pe pod cât de repede se poate, chiar dacă vor exista momente de acest tip", a afirmat ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţa pe 15 martie 2023, pe pagina sa de Facebook, că stadiul fizic al lucrărilor la pod este de 93,4%, iar al lucrărilor la drumurile de legătură de 60%, stadiul fizic al întregului proiect fiind de 91,9%.

Antreprenorul lucrării "Pod Suspendat peste Dunăre" este Asocierea Webuild SPA - IHI Infrastructure Systems CO LTD, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lungimea drumului principal Brăila - Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin este de 4,328 kilometri.

De asemenea, lucrările pe Drumul Expres Galaţi - Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar antreprenorul român a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila), a anunţat pe 3 aprilie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, pe pagina sa de Facebook.

Constructorul Drumului Expres Galaţi - Brăila este Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#pod dunare, #pod braila, #pod suspendat, #Sorin Grindeanu, #Ministrul Transporturilor , #drumuri