Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Podul peste Dunăre de la Brăila este foarte aproape de finalizarea lucrărilor. Estimarea privind momentul inaugurării VIDEO

Vineri, 03 Martie 2023, ora 14:06
17148 citiri
Podul peste Dunăre de la Brăila este foarte aproape de finalizarea lucrărilor. Estimarea privind momentul inaugurării VIDEO
Lucrări în derulare la podul suspendat peste Dunăre FOTO Captură Video YouTube/ Raducu P Drum

Podul peste Dunăre de la Brăila, numit și „Golden Gate de România”, este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de infrastructură din România, iar finalizarea investiției este așteptată cu nerăbdare de locuitorii din estul României.

O filmarea realizată din dronă pe data de 25 februarie, arată că antreprenorii lucrează la hidroizolație, urmând asfaltul și, în final, realizarea conexiunilor cu rețeaua de drumuri.

Specialiștii de la Pro Infrastructura se arată nemulțumiți totuși de ritmul lucrărilor la construcția care ar fi trebuit inaugurată la finalul anului 2022.

"Din păcate, constructorul WeBuild ne dezamăgește în continuare și nu își revine din amorțeală. Înaintează foarte greu cu drumurile de legătură, mai ales în punctele critice, întârziate.

Mobilizarea ne amintește mai curând de stilul altor constructori italieni și greci. De la WeBuild avem așteptări mari. Noi (încă) îi avem în categoria marilor antreprenori generali serioși de pe infrastructura rutieră, alături de UMB, Strabag și Porr. Pe feroviar nici nu mai vorbim, acolo sunt regi la contracte, de departe.

Parcă și colegii lor japonezi de la IHI s-au molipsit și înaintează foarte greu cu hidroizolația pe podul suspendat. Urmează asfaltul, finisajele și bineînțeles testele care, împreună, vor aduna câteva luni bune de muncă și reglaje.

Așadar, deși teoretic ar fi posibilă o deschidere la finalul lunii mai, cel târziu în iunie, cel mai probabil ne vom duce spre sfârșitul verii cu inaugurarea. Și asta doar pe conexiunea scurtă, spre Smârdan/Măcin pe malul tulcean, respectiv până la Calea Galați/DJ221B pe malul brăilean.

Pe latura nordică (Jijila) și pe bucata care se conectează la DN2B (Centura Brăila) lucrările vor fi gata abia la sfârșitul toamnei dacă nu se va accelera semnificativ ritmul de execuție", arată Pro Infrastructura, într-o postare recentă.

Podul va fi unul dintre cele mai mari din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale (1.120 metri). Pe YouTube au fost postate noi filmări făcute cu drona care arată progresul lucrărilor.

Podul suspendat va avea o lun­gime totală de 1.974,30 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 metri și 364,65 metri. Ga­baritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre. Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri.

Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcătuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 metri lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 metri lăţime, două acos­tamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de trei metri.

La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţio­nale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având lăţimi de câte 2,80 metri fiecare, potrivit Apix.ro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#pod suspendat Dunare, #Braila, #lucrari , #infrastructura