Pod peste Mureș în pericol de prăbușire. Care este cauza invocată de autorități

Joi, 11 August 2022, ora 16:59
3264 citiri
Pod peste Mureș în pericol de prăbușire. Care este cauza invocată de autorități
În prezent se face expertizarea podului de către un specialist autorizat FOTO: Glasul Aradului

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

"Podul de la Săvârşin prezintă degradări vizibile ca urmare a scăderii debitului Mureşului. Ca urmare a acestor degradări, Consiliul Judeţean Arad a avut iniţiativa verificării amănunţite a podului.

Astăzi (joi - n.r.), o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean, în care au fost cooptaţi şi specialişti ISU, respectiv scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului şi a extins verificările la întreaga structură a podului", a informat Consiliul Judeţean.

Conform sursei citate, au fost informaţi primarul comunei Săvârşin, Comitetul Local şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare siguranţei traficului.

Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus restricţionarea circulaţiei pentru vehiculele mai grele de 7 tone şi expertizarea podului de către un expert independent autorizat.

Pe durata restricţiei, autorităţile recomandă traseu rutier alternativ DN 7 Săvârşin-Lipova - DJ 682 Lipova-Birchiş - DJ 707B Birchiş-Valea Mare - DJ 707 A Valea Mare-Căprioara.

#pod, #Mures, #apa, #scadere , #autoritati
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Cocalaro andreea butnar, "care este cauza invocată de autorități...