Cum a prezentat propaganda comunistă deschiderea renumitului restaurant Coliba Haiducilor: „Un local decorat cu gust și rafinament” VIDEO

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 09:57
3477 citiri
Cum a prezentat propaganda comunistă deschiderea renumitului restaurant Coliba Haiducilor: „Un local decorat cu gust și rafinament” VIDEO
Restaurantul Coliba Haiducilor din Poiana Brașov a fost inaugurat în 1967 FOTO Facebook/Cineclic

Un filmuleț care arată cum a prezentat, în 1967, propaganda comunistă deschiderea renumitului restaurant Coliba Haiducilor din Poiana Brașov a fost publicat pe pagina de Facebook Cineclic.

„Splendidelor ierni ale Poienii Brașov, gospodari isteți le-au adăugat un nou punct de atracție: Coliba Haiducilor. Un local decorat cu gust și rafinament care își respectă numele. Specialitățile casei: vânatul și puiul fript în sabie. În ziua vizitei noastre, printre cei prezenți se aflau și numeroși turiști străini. Iar după câteva păhărele de Fetească toată lumea vobea aceeași limbă: Perinița (n.r. dans tradițional)”, se arată în filmulețul de la inaugurarea restaurantului din Poiana Brașov care a rezistat peste 55 de ani, privatizându-se după Revoluție.

Proprietar al restaurantului este Viorel Nica, fost angajat al restaurantului, care a cumpărat localul după 1990, extinzându-l. Afacerea este administrată acum de fiica sa, Elena.

„De-a lungul timpului, au fost nenumărate personalități, în primul rând înainte de 1989, dar și după. Ceea ce e cel mai plăcut este că atunci când tata iese din țară, este imposibil să nu-l recunoască cineva. Întotdeauna au fost primiți miniștri, ambasadori. Ambasadorul Chinei, ambasadorul Japoniei cunosc acest loc. Președinți de stat, personalități din România, domnul Țiriac a fost întotdeauna un client de-al nostru fidel. Domnul Vadim, la fel, era cel puțin o dată pe lună la noi, iar cu Traian Băsescu am dat mâna personal, dar sunt și mulți alții”, a declarat Elena Nica pentru Gândul.

#Poiana Brasov, #restaurant, #comunism , #stiri cultura
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Este amuzant cum dansau "turistii" dansul german al scaunelor :)))
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2