Angajatii de la Pentagon pot juca Pokemon Go in institutie, dar nu pe telefonul de serviciu

Sambata, 13 August 2016, ora 18:43
1877 citiri
Angajatii de la Pentagon pot juca Pokemon Go in institutie, dar nu pe telefonul de serviciu

Reprezentantii Pentagonului le-au cerut vineri angajatilor sa nu instaleze popularul joc Pokemon Go pe smartphone-urile de serviciu, care apatin institutiei guvernamentale. Totusi, angajatii au dreptul de a juca Pokemon Go in cladirea institutiei, atat timp cat isi folosesc telefoanele mobile personale, informeaza Japan Times.

"Puteti sa va imaginati mai multe motive, care demostreaza ca nu este un lucru prudent sa instalezi Pokemon Go. Pe langa ingrijorarile de securitate, cred ca contribuabilii vor aprecia daca telefoanele guvernamentale sunt folosite doar pentru afaceri guvernamentale" a declarat secretarul de presa Gordon Trowbridge.

Pokemon Go este o aplicatie prin care utilizatorii vaneaza caractere animate, care sunt imprastiate in intreaga lume, de multe ori in zone improbabile.

Jocul a castigat o popularitate globala, iar utilizatorii intra de multe ori in zone cu acces interzis doar pentru a captura aceste caractere.

Mai multe baze militare au lansat avertismente cu privire la pericolele folosirii aplicatiei in apropierea pistelor sau a altor instalatii militare.

Pokemon Go utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje care apar in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda.

Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de pokemoni apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde pokemonii din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de "realitate augmentata".

In apropierea unui pokemon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un "monstru" in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia "captura" acolo unde a gasit-o.

Jocul Pokemon Go se desfasoara intr-un univers populat cu creaturi exotice si puternice - acestea pot sa semene cu sobolani, serpi, dragoni, dinozauri, pasari, oua, copaci si chiar sabii. In acel univers, oamenii, denumiti "antrenori", calatoresc in jurul globului pentru a imblanzi acele creaturi si, intr-o maniera care genereaza intrebari etice, le folosesc punandu-le sa lupte unele impotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, jocul Pokemon Go a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in Statele Unite decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodata, rata zilnica a utilizatorilor activi este aproape egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat in medie 43 de minute pe zi, mai mult decat WhatsApp sau Instagram.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Pokemon Go Pentagon , #joc