Bani de pe urma Pokemon Go: Firmele se pot folosi de popularitatea jocului in favoarea lor

Joi, 28 Iulie 2016, ora 07:27
4877 citiri
Bani de pe urma Pokemon Go: Firmele se pot folosi de popularitatea jocului in favoarea lor
Foto: Arhiva Ziare.com

Isteria creata in jurul jocului Pokemon Go poate fi folosita de patronii de afaceri pentru a atrage clienti.

Am ajuns intr-o dupa-amiaza intr-un restaurant ca sa ma intalnesc cu niste prieteni. Din vorba-n vorba am ajuns inevitabil la Pokemon. Am deschis aplicatia ca sa le explic cum functioneaza, iar imediat mi-a aparut pe harta o creatura digitala. Am capturat-o ca sa le arat si functia de realitate virtuala integrata in joc.

Am vazut ca in apropiere se mai afla si alti Pokemoni, insa i-am ignorat. Doar nu era sa ma ridic de la masa si sa incep sa-i vanez. Dupa scurta vreme, ni s-a mai alaturat un alt amic, asa ca am reluat povestea. Si - ce sa vezi? - o alta creatura mi-a aparut pe ecran. Deja prinsesem doi Pokemoni stand pe scaun.

Iar atunci mi s-a aprins beculetul: oare proprietarii de afaceri ar putea sa exploateze popularitatea jocului ca sa atraga mai multi clienti? Ar putea sa se promoveze ca un "punct fierbinte" de prins Pokemoni? Si cat de departe s-ar putea ajunge?

Asa ca am facut putina cercetare pe Internet si am aflat ca un start-up romanesc a inceput deja sa adune la un loc firmele care vor sa organizeze evenimente sau concursuri pentru utilizatorii aplicatiei.

Pokemondo: Startup-ul clujean care face legatura dintre firme si jucatorii Pokemon Go

Pokemondo este un site unde afacerile isi pun ofertele speciale pentru jucatorii Pokemon Go, iar informatia e apoi filtrata si trimisa mai departe la utilizatori.

Acest marketplace - dupa cum il numeste clujeanul Lorand R. Minyo, care a infiintat startup-ul - are doar un rol de "mica publicitate" in ecosistemul offline al jocului. "Noi ajutam afacerile si jucatorii sa se intalneasca pe un teren 'neutru'", a precizat Lorand R. Minyo pentru Ziare.com.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul Pokemondo si sa te inscri in baza de date. Daca esti jucator, atunci vei primi un email de fiecare data cand o firma posteaza un eveniment destinat fanilor Pokemon Go.

"Cred ca isteria a inceput sa scada in intensitate, iar acum oamenii de afaceri se gandesc la oportunitatile pe care le are jocul, cel mai important dintre acestea fiind aducerea jucatorilor intr-un anumit loc, la o anumita ora. Acesta este de departe beneficiul cel mai mare pentru afaceri", ne-a explicat Lorand R. Minyo.

Startup-ul clujean are planuri mari pentru viitor: vrea sa se extinda in restul Europei, iar primul teritoriu vizat este Marea Britanie, unde echipa Pokemondo se va afla la finalul acestei saptamani pentru a-si promova ideea.

Un loc sigur pentru ca jucatorii sa se intalneasca

Deja in Romania si in alte tari au inceput sa se organizeze intalniri si evenimente pentru fanii Pokemon Go. Fie ca vaneaza impreuna creaturile digitale sau incearca sa cucereasca o sala de antrenament, astfel de ocazii pot deveni un bun pretext de socializare.

Citeste explicatiile unui psiholog legate de isteria creata in jurul jocului

De exemplu, joi, la ora 17:00, se organizeaza un astfel de eveniment in Parcul Herastrau din Bucuresti. Iar unele mall-uri magazine sau terase i-au indemnat deja pe pasionatii jocului sa le calce pragul pentru premii si surprize.

In aceste conditii, am vrut sa aflam cateva detalii despre strategia celor care au vrut sa se faca atractivi pentru jucatorii Pokemon Go.

"Intotdeauna ne-am dorit sa oferim clientilor nostri o experienta unica la cumparaturi. Momentul acela se poate transforma intr-o adevarata aventura captivanta, chiar relaxanta, iar evolutia tehnologiei ne ofera aceasta posibilitate", au explicat reprezentantii Carrefour pentru Ziare.com.

Compania a organizat un eveniment dedicat jucatorilor Pokemon Go in unitatea din Baneasa, weekendul trecut. Nu e penntru prima data cand grupul de retail a oferit astfel de experiente cumparatorilor, asa ca am vrut sa stim care e scopul si ce urmaresc.

"Prin transformarea magazinelor Carrefour in locatii user friendly pentru pasionatii jocului, am vrut sa venim in intampinarea clientilor nostri, oferindu-le oportunitate de a face cumparaturi intr-un mod ludic", ne-au transmis reprezentantii retelei de magazine.

In plus, jocul si filosofia companiei au cateva idei comune: inovatia, stilul de viata sanatos, dinamismul si creativitatea.

Ne vedem la mall?

De popularitatea Pokemon Go a mai profitat si firma care conduce Bucuresti Mall Vitan. Si acest centrul comercial a deveni un loc user-friendly pentru cei care vaneaza creaturile digitale.

I-am intrebat si pe ei de ce au ales sa faca acest lucru.

"Bucuresti Mall-Vitan ofera divertisment pentru toate categoriile de consumatori. In acest context, era firesc sa-i atragem si pe iubitorii acestui joc. Recomandam ca tot mai multe branduri si organizatii sa ofere un mediu sigur pentru jucatori, unde sa nu fie pusi in pericol de trafic sau situatii extreme, asa cum s-au intamplat deja in strainatate.

Ceea ce voi poate numiti numiti 'isterie', noi numim 'un trend' la fel de benign ca multe altele dinaintea sa. Nu am indemnat copiii sa chiuleasca de la scoala, ci le-am oferit cateva ore de distractie in siguranta, in vacanta, in weekend", au precizat reprezentantii Mall Vitan pentru Ziare.com.

Ideea este ca eo situatie win-win: jucatorii se intalnesc, socializeaza si pun mana pe pokemoni sau pe salile de antrenament, iar firmele isi cresc incasarile, oferind totodata un mediu sigur pentru utilizatori.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Pokemon Go afaceri bani, #Pokemon Go afaceri, #Pokemon Go , #joc