Pokemon Go pierde fani in Romania: Interesul a scazut de 10 ori intr-o luna

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 14:20
3522 citiri
Pokemon Go pierde fani in Romania: Interesul a scazut de 10 ori intr-o luna
Foto: Arhiva Ziare.com

Isteria creata de jocul Pokemon Go a trecut destul de repede, avand in vedere ca interesul romanilor pentru aceasta aplicatie a scazut de 10 ori dupa doar o luna de la lansare.

Acest lucru e in linie cu tendinta inregistrata la nivel global.

Daca jumatatea lunii iulie a reprezentat varful popularitatii pentru Pokemon Go, cand 45 de milioane de oameni din toata lumea deschideau jocul zilnic, la jumatatea lui august se mai jucau doar 30 de milioane.

Dar care e situatia in tara noastra?

Numarul romanilor care cautau pe Internet informatii despre jocul Pokemon Go a scazut de la peste un milion pe zi in primele trei saptamani de la lansarea oficiala, pe 19 iulie, la cateva mii pe zi in prezent, potrivit unei analize publicate miercuri de compania de date si tehnologie Quantum Data Science.

Citeste explicatiile unui psiholog legate de isteria creata la inceput de Pokemon Go

"Interesul a scazut, insa, in primele doua saptamani ale lunii august ajungand la cateva mii pe zi, de la peste 100.000 in prima saptamana a lansarii", se arata in raport.

In prima luna de la lansare, aproximativ 500.000 de romani au instalat aplicatia Pokemon Go, atat versiunea iOS, cat si Android. Trendul este si in aceasta privinta descrescator, numarul instalarilor scazand de la 12.000 de instalari pe zi la 2.000 pe zi in ultima perioada.

Din punct de vedere demografic, 56% dintre cei interesati de joc au intre 18 si 24 ani, 23% intre 25 si 34, 12% intre 35 si 44, iar restul de 9% au peste 44 ani. Distributia pe genuri arata ca 86% sunt utilizatori sunt barbati.

Cele mai cautate informatii pe motoarele de cautare, legat de acest fenomen, au fost: "trucuri pokemon go romania", "unde poti gasi cei mai rari pokemoni din lume", "unde se joaca pokemon go" si "cum poti sa iti recuperezi banii platiti pentru achizitii in aplicatie".

Analiza a fost realizata in baza monitorizarii a peste 600 de site-uri romanesti.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#interes Pokemon Go romania, #popularitate Pokemon Go Romania, #popularitate POkemon Go, #Pokemon Go Romania , #joc