Fiica vitregă a lui Lavrov, ținta sancțiunilor impuse de Marea Britanie. Polina Kovaleva locuiește într-o casă de 4 milioane de lire sterline, în Londra

Joi, 24 Martie 2022, ora 14:05
7291 citiri
Fiica vitregă a lui Lavrov, ținta sancțiunilor impuse de Marea Britanie. Polina Kovaleva locuiește într-o casă de 4 milioane de lire sterline, în Londra
Polina Kovaleva, fiica vitregă a lui Serghei Lavrov FOTO: captură Daily Mail

Polina Kovaleva (26 de ani), fiica vitregă a lui Serghei Lavrov, are conturile din Marea Britanie blocate. Măsura vine ca parte a sancțiunilor anunțate joi, 24 martie, de guvernul de la Londra asupra unui nou grup de oligarhi ruși.

Tânăra este absolventă a Loughborough University și a Imperial College din Londra și locuiește într-o casă de 4 milioane de lire sterline în Kensington, anunță Dailymail.co.uk.

Polina a obținut mai întâi o diplomă în economie politică la Universitatea Loughborough și mai târziu a absolvit un master în economie și strategie de afaceri la Imperial College London.

Tânăra a lucrat inițial pentru gigantul energetic rus Gazprom, iar ulterior a lucrat la compania minieră Glencore. Înainte de a-și cumpăra propria casă, ea a locuit în Holland Park, în vestul Londrei, într-un apartament dintr-o vilă deținută de Ambasada Rusiei.

Casa de 4,4 milioane de lire sterline a fiicei lui Lavrov

Polina locuiește acum într-un apartament despre care documentele de carte funciară arată că l-a cumpărat pentru 4,4 milioane de lire sterline fără ipotecă în 2016, când avea 21 de ani, într-un bloc chiar lângă Kensington High Street. Încă nu se știe cine a plătit apartamentul Polinei. Ea împarte apartamentul cu un bărbat, despre care se crede că este partenerul ei.

Proprietatea face parte dintr-un imobil cu piscină, sală de sport, spa, cinema, simulator de golf, sală de jocuri și vedere la Kensington și Holland Park.

Documentele de carte funciară arată că Polina a cumpărat un apartament (foto de mai sus) în Kensington, vestul Londrei, pentru 4,4 milioane de lire sterline fără ipotecă în 2016, când avea doar 21 de ani. FOTO captură Daily Mail

Cine este mama Polinei Kovaleva

Se spune că mama Polinei este Svetlana Polyakova, 51 de ani, un membru puternic al Ministerului de Externe al Rusiei, care îl însoțește pe Lavrov în fiecare călătorie în străinătate.

FOTO:captură Daily Mail

Maria Pevchikh, șefa investigațiilor la Fundația Anticorupție a lui Navalnii, a spus că Lavrov și Poliakova sunt împreună de „aproximativ două decenii”.

„Tatăl biologic al Polinei nu este foarte bogat. Ea nu are un soț oligarh. Cu toate acestea, la vârsta de 21 de ani, ea a cumpărat un apartament de lux pe Kensington High Street contra sumei de 4,4 milioane de lire sterline, iar stilul ei de viață este ca o „vacanță non-stop”, a spus Maria Pevchikh.

Jurnaliștii susțin că Polina și familia ei dețin imobile în Rusia și în Marea Britanie, în valoare de aproximativ 1 miliard de ruble.

Lavrov este căsătorit cu o filoloagă pe nume Maria, iar cuplul are o fiică, Ekaterina, de 40 de ani, care a fost crescută mai ales în SUA. În ciuda acestui fapt, Lavrov a fost văzut în călătorii în străinătate însoțit de Poliakova, care folosește uneori forma feminină a numelui său de familie, Lavrova.

De asemenea, printre țintele noilor măsuri anunțate joi, 24 martie, se numără și mercenarii Grupului Wagner – cunoscuți ca „armata privată a lui Putin” și acuzați că au încercat să-l asasineze pe Volodimir Zelenski și alți politicieni ucraineni de rang înalt.

Noile sancțiuni îi vizează de asemenea pe miliardarul magnat al petrolului Eugene Shvidler, fondatorul băncii Tinkoff Oleg Tinkov, Herman Gref.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#Polina Kovaleva sanctiuni rusia, #razboi Rusia Ucraina, #Polina Kovaleva fiica Serghei Lavrov , #Razboi Ucraina