Un virus s-a reîntors după un deceniu: S-a răspândit la Londra, Ierusalim și New York. Șansele să ajungă în România VIDEO

Marti, 23 August 2022, ora 01:18
10539 citiri
Un virus s-a reîntors după un deceniu: S-a răspândit la Londra, Ierusalim și New York. Șansele să ajungă în România VIDEO
Vaccinul contra poliomielitei protejează copiii de boală FOTO: Times of Israel

Un virus a fost depistat în acest an, după o pauză de un deceniu, în mai multe țări, precum Statele Unite, Marea Brtanie și Israel. El ar putea reprezenta o amenințare internațională pentru comunitățile insuficient vaccinate, inclusiv România, dar și pentru turiștii care călătoresc în toată lumea.

Ultimele cazuri de poliomielită au fost descoperite la New York, Ierusalim și Londra, după ce în Statele Unite fusese diagnosticat ultimul caz în anul 2013. În schimb, în România nu s-a înregistrat niciun caz în 2022, ultima dată fiind detectat în 1992, potrivit The Conversation.

În iulie 2022, un tânăr din Rockland, New York, a făcut paralizie și a fost diagnosticat cu poliomielită, primul caz din America după o pauză de aproape 10 ani. El nu fusese niciodată vaccinat împotriva poliomielitei, ceea ce nu este neobișnuit în rândul evreilor ortodocși din unele țări.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

În Statele Unite numărul copiilor vaccinați contra poliomielitei este de 90%, iar în România procentul este mai mic, de 75-76%.

Din 1998, cazurile de infectare cu poliomileită au scăzut cu 99%, coborând de la 300.000 de cazuri pe an, la doar 1.081 în 2020, conform datelor OMS publicate de Reuters. Acum, în anul 2022 s-au înregistrat până acum numai 177 de cazuri la nivel mondial.

Trebuie menționat faptul că pentru această boală, poliomielita, nu există un tratament, ci doar un vaccin. Infecția a îngrozit părinții din întreaga lume în prima jumătate a secolului al XX-lea. Aproximativ 1 caz din 200 duce la paralizie ireversibilă, iar dintre aceștia 10% mor.

Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO

În România, ultimul caz de poliomielită a fost depistat în anul 1992, când virusul a fost adus din Bulgaria. Rata de vaccinare din țara noastră este de 75-76%, sub valoarea optimă de 80-85%.

Schema de vaccinare din România este inclusă în programul național de imunizare, iar vaccinul VPO este administrat la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni și la 5-6 ani la copii.

Posibilitatea apariției unui caz de polionmielită în Romania ”nu este imposibilă” a spus Adraina Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, virusul putând fi adus de turiștii care sosesc în țară din diverse locuri din lume.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#poliomielita, #poliomielita Romania, #vaccin poliomielita, #vaccinare copii , #stiri sanatate