Ce este polița PAD și ce daune acoperă. Viitorul casei tale depinde de tine

Advertorial
Marti, 20 Decembrie 2022, ora 13:06
9211 citiri
Ce este polița PAD și ce daune acoperă. Viitorul casei tale depinde de tine
Polița PAD, grijă pentru casă FOTO Unsplash

O locuință este mai mult decât o adunătură de ziduri de beton, ferestre și mobilă. Casa este agoniseala de-o viață a multor români, marcată de sacrificii, drept urmare grija pentru ea nu ar trebui să se termine după achiziție.

Cu atât mai mult că, pe măsură ce trece timpul, se transformă în ”acasă”: un spațiu sigur în care ne retragem din agitația și problemele cotidiene, locul în care copiii cresc, fac primii pași și spun primele cuvinte, cu alte cuvinte un întreg album de amintiri prețioase.

Din nefericire, există evenimente nefericite, tragedii pe care nu le putem controla, cum ar fi dezastrele naturale. Dar chiar și în aceste condiții, viitorul casei tale depinde de tine, iar asta se traduce prin polița PAD.

Ce este polița PAD

PAD este o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale, fiind primul pas necesar în asigurarea locuinței. PAD acoperă daunele produse locuinței ca urmare directă sau indirectă a unui dezastru natural, fiind incluse inundațiile (din cauze naturale), cutremurele și alunecările de teren.

Pot fi asigurate toate locuințele de pe teritoriul României, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul urban și rural, care sunt înregistrate în evidența organelor fiscale. Excepție fac locuințele din clădirile expertizate în condițiile legii de către experți tehnici atestați și încadrate în clasa 1 de risc. De asemenea, nu pot fi asigurate anexele, dependințele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.

Un alt aspect important, dar care poate nu e cunoscut de toată lumea: e obligatoriu să îți asiguri locuința împotriva dezastrelor naturale printr-o poliță PAD. În caz contrar, în cazul distrugerilor produse în urma unui astfel de incident, nu vor fi acordate despăgubiri de la bugetul de stat sau local pentru prejudicii. Mai mult, nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Citește și:
Jurnalist sportiv găsit mort în casă după șapte luni. Corpul lui era mumificat
Jurnalist sportiv găsit mort în casă după șapte luni. Corpul lui era mumificat
Mort de șapte luni. Mumificat. Așa l-au găsit niște muncitori trimiși la un apartament din Corso Trieste din Novara, unde stătea în chirie. Pier Attilio Trivulzio avea 83 de ani și a...
Românul care vrea să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit: "Vă felicit pentru idee, mi se pare minunată" FOTO
Românul care vrea să transforme o șură uriașă în spațiu de locuit: "Vă felicit pentru idee, mi se pare minunată" FOTO
Mulți români au cumpărat în ultimii ani o casă la țară sau au ridicat construcția de la zero. Unii au preferat să recondiționeze case vechi, iar alții au proiecte inedite. Este cazul...
#polita pad, #polita PAD asiguratori, #casa , #asigurari