Ai nevoie de o poliță RCA? O poți încheia online

Advertorial
Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 17:11
4919 citiri
Ai nevoie de o poliță RCA? O poți încheia online
FOTO: Shutterstock.com

Tehnologia este atât de ancorată în viețile noastre, încât uneori nici nu ne dăm seama de acest lucru. Folosim liftul de acasă ori de la birou fără să ne mai gândim câtă tehnologie a făcut posibil acest lucru, chemăm un taxi cu ajutorul telefonului mobil și tot internetul ne permite să facem cumpărături online. Tehnologia ne economisește timp prețios, dacă o utilizăm într-un mod productiv. De câțiva ani, datorită evoluției internetului, există posibilitatea de a încheia chiar și polițe de asigurare online, iar în continuare îți vom prezenta cum te poți bucura de o poliță RCA chiar din confortul casei tale.

De ce ai nevoie de o poliță RCA?

Dacă nu ai mai deținut până acum un autovehicul, este bine să știi că există două categorii principale de asigurări pe care le poți încheia: RCA și CASCO.

RCA (Asigurarea de Răspundere Civilă Auto) este obligatorie pentru toate vehiculele. Aceasta oferă despăgubiri persoanei care va suferi un prejudiciu, nu asiguratului. Astfel, dacă vei fi vinovat de un accident, serviciile asiguratorului vor acoperi toate cheltuielile celui prejudiciat. În schimb, CASCO este o asigurare facultativă și acoperă pagubele pe care le-ar putea suferi mașina din vina ta sau ca urmare a unor factori ce nu țin de tine, cum ar fi un incendiu sau diverse fenomene naturale. Așadar, dacă deții o mașină, este obligatoriu să închei o asigurare RCA Tulcea, Constanța, București, Brașov, Craiova, Iași sau în oricare alt oraș ai avea domiciliul.

Cum se calculează o asigurare RCA?

Este bine să știi că asigurarea RCA nu are un preț fix, iar acesta diferă în funcție de mai mulți factori, pe care îi prezentăm în continuare:

  • caracteristici despre autovehicul: tipul acestuia, marcă, model, capacitatea cilindrică;
  • vârsta șoferului: persoanele cu vârsta sub 30 de ani vor avea polițe mai scumpe, deoarece sunt considerați șoferii cu cel mai mare risc de accidente;
  • vechimea permisului de conducere: nu doar vârsta contează, ci și vechimea permisului pentru stabilirea experienței;
  • localitatea în care are șoferul domiciliu: unele zone din țară sunt cunoscute ca având un risc mai mare de accidente, cum ar fi Capitala, pe când alte orașe sunt mai liniștite din acest punct de vedere, iar RCA-ul va fi mai ieftin;
  • sistemul bonus-malus: acesta influențează prețul asigurării prin recompensarea șoferilor care nu au avut vreun incident și taxarea în plus a celor care au avut incidente în trafic.

Cum poți încheia o poliță RCA online?

Este foarte simplu să închei o poliță RCA online, deoarece vei avea nevoie doar de un dispozitiv conectat la internet și câteva minute. Polița îți va fi livrată direct pe mail, în câteva secunde de la emitere, astfel că nu va trebui să aștepți prea mult. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul unui broker de asigurări și să:

  • selectezi asigurare RCA;
  • completezi datele solicitate pentru a obține o cotație pentru perioada solicitată (poți încheia RCA pe orice perioadă cuprinsă între 1 lună și 12 luni);
  • alegi polița care se potrivește cel mai bine dorințelor tale;
  • completezi detaliile suplimentare necesare;
  • plătești online prin transfer bancar sau cu cardul bancar;
  • te bucuri de noua poliță, sperăm fără incidente.

Este atât de simplu să închei o poliță RCA online, mai ales când nu poți merge fizic la sediul unui broker de asigurări sau când ai uitat că trebuia reînnoită și mai ai doar câteva ore pentru a face acest lucru.

Așadar, bucură-te de tehnologie și încheie o poliță RCA online. În felul acesta, o vei putea alege pe cea care îți oferă cel mai bun preț, conform caracteristicilor mașinii tale și a celorlalți factori implicați în calcul.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#polita RCA, #RCA, #polita de asigurare , #stiri auto