Ce trebuie să facă șoferii cu polițe RCA la Euroins. Cele două opțiuni după falimentul companiei

Luni, 20 Martie 2023, ora 10:56
6587 citiri
Ce trebuie să facă șoferii cu polițe RCA la Euroins. Cele două opțiuni după falimentul companiei
Mașină lovită în urma unui accident rutier FOTO Unsplash

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Euroins România, cel mai mare jucător de pe piață pe segmentul RCA.

2,5 milioane de clienți din România au polițe încheiate la Euroins, drept urmare falimentul companiei îi obligă să se reorienteze.

Concret, românii care au poliță RCA la Euroins au două variante:

1. Pot păstra asigurarea până la data expirării

2. Pot denunța polița pentru a încheia ulterior contracte la un asigurător fără probleme, relatează PressHub.

Șoferii care au RCA la Euroins și nu doresc să denunțe polița

Pentru cei care dețin o poliță RCA de la Euroins, aceasta rămâne valabilă încă 90 de zile după pronunțarea hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, conform legii.

Cu alte cuvinte, șoferii pot circula în continuare până la expirarea celor 90 de zile. ASF a declanșat procedura de faliment, dar mai durează câteva luni până instanța va confirma falimentul Euroins.

Șoferii care au RCA la Euroins și doresc să schimbe polița acum

Șoferii care doresc o poliță nouă au opțiunea de a denunța contractul în orice moment.

Dacă denunțați polița și nu ați avut daune în perioada de valabilitate de până la denunțare, pentru perioada neexpirată aveți dreptul să va recuperați diferența de primă de la FGA.

Pentru aceasta, trebuie să faceți o solicitare pe site-ul FGA, www.fgaromania.ro.

Accident rutier cu poliță Euroins

În cazul în care un accident este cauzat de un vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de Euroins România, păgubiții vor fi despăgubiți în baza acesteia de către Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Dacă despăgubirile acordate de instanță în cazul unui accident rutier în care proprietarul este vinovat, cu poliță RCA la Euroins, va plăti diferența din buzunar.

Dosarul de daună trebuie deschis la Fondul de Garantare a Asiguraților, iar cererile de deschidere a dosarelor de daună sau de plată pot fi depuse pe site-ul FGA.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt ASF, a dat asigurări că Fondul de Garantare a Asiguraților va plăti toate drepturile polițelor de asigurări de la Euroins.

„În cadrul deciziei privind retragerea autorizației, ASF a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților tocmai cu sarcina de a face toate demersurile pentru preluarea patrimoniului acestei societăți.

Conform legii, FGA va plăti toate drepturile polițelor de asigurări, adică toate daunele înregistrate de șoferii păgubiți în accidente, în care vinovați sunt asigurații RCA la această societate”, a declarat Daniel Apostol.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#polita RCA, #Euroins polite RCA, #faliment euroins , #asigurari