Cine este noul inspector general al Poliției de Frontieră. Controversele din jurul numirii lui Victor Ștefan Ivașcu

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 03:46
9510 citiri
Cine este noul inspector general al Poliției de Frontieră. Controversele din jurul numirii lui Victor Ștefan Ivașcu

Comisarul-șef Victor Ștefan Ivașcu a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, miercuri, 23 februarie, prin ordin de ministru.

Acesta vine de pe postul de împuternicit director adjunct al Direcției Generale Anticorupție, după ce anterior a fost consilier la cabinetul ministrului Bode.

”Menționăm faptul că postul de inspector general al Poliției de Frontieră Române a fost vacantat încă din luna mai a anului 2020, când chestorul principal de poliție Liviu Bute a fost împuternicit inspector general ca urmare a pensionării chestorului general Ioan Buda, iar din luna iunie 2021, postul a fost ocupat doar prin desemnare tot de chestorul principal de poliție Liviu Bute din postura de adjunct al instituției.

Atât ministrul Vela de la acea vreme, cât și actualul ministru Lucian Bode au ”amenințat” cu organizarea concursului pentru acest post și ei bine, la aproape doi ani de zile, se împuternicește comisarul șef Victor Stefan Ivașcu pentru o perioada de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Ne punem speranța că acesta va continua demersurile pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră și va avea deschidere la dialog social pentru rezolvarea problemelor cu care angajații instituției se confruntă”, a transmis Sindicatul Europol.

Cine este Victor Ștefan Ivașcu

Ziare.com scria în iulie 2021 că Victor Ștefan Ivașcu era iubitul Ștefaniei Gabriellei Ferencz, secretarul general al MAI, iar aceasta l-ar fi ajutat să ajungă la șefia DGA, după ce a lucrat la Serviciile de Permise din Sibiu, Maramureș, apoi a ajuns adjunct al șefului Direcției Generale de Permise și Înmatriculări de la București.

De altfel, comisarul Ivașcu a fost trimis la Suceava, în decembrie 2020, pentru a coordona activitatea serviciului de permise de acolo, după ce structura a fost decapitată în urma scandalului privind activitățile de corupție din acea instituție.

Partenera sa de viață este cunoscuta de unii drept "Blonda lui Boc", de pe când fostul premier făcuse o adevărată pasiune pentru "Ștefi". Iar de alții drept "doamna colonel", pentru cariera explozivă a celei care a fost șefă de cabinet parlamentar la doar 25 de ani, conform informațiile publicate de cotidianul National. După care a devenit șefa Serviciului Patrimoniului din Primăria Cluj - Napoca și șefa de cabinet a premierului Boc.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...