Detaliile internării forțate la Psihiatriei a judecătoarei care își teroriza vecinii: "A țipat pur și simplu la agenți"

Joi, 25 Mai 2023, ora 18:01
4096 citiri
Detaliile internării forțate la Psihiatriei a judecătoarei care își teroriza vecinii: "A țipat pur și simplu la agenți"
Femeia a fost internată mai multe zile la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași Foto: Arhiva

Au apărut detalii noi în cazul judecătoarei din Iași care a fost internată cu forța la Spitalul de Psihiatrie „Socola” după ce și-a terorizat vecinii. Polițiștii au dezvăluit în presa locală starea în care au găsit-o pe femeie.

În urmă cu două săptămâni, vecinii Marianei Obreja, magistrat la Judecătoria Iași, au chemat Poliția pentru că femeia asculta muzică la maximum în jurul orei 02:00. Când au ajuns la ușa ei, femeia a devenit recalcitrantă și s-a certat cu polițiștii.

Conform Ziarul de Iași, la fața locului au fost trimisă o echipă de agenți de la Secția 4 Tătărași, care a avut o surpriză neplăcută când a ajuns la locuința femeii. Aceasta din urmă ar fi ţipat la poliţişti şi le-a adresat mai multe vorbe grele, iar aceştia au decis să o transporte la Institutul Socola.

“A ţipat pur şi simplu la agenţi. La spital nu ştim ce medicaţie i-ar fi dat, în afară de calmante. Nu ne-au fost spuse mai multe de la spital”, a explicat un agent de poliție implicat în caz pentru sursa citată.

“La data de 09 mai, în jurul orei 2.00, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către mai multe persoane cu privire la faptul că vecina lor tulbură liniştea locatarilor, din cauză că ascultă muzică la volum ridicat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând că cele sesizate se confirmă. Astfel, femeia a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi într-un comunicat oficial.

După acest incident, judecătoarea și-ar fi depus actele pentru pensionare, potrivit dezvaluirea.ro. Presa locală mai scrie că judecătoarea a mai avut un comportament ciudat și în trecut. În 2011, ea a primit un avertisment după ce la o ședință de judecată ar fi încuiat ușile și a dat sentința în lipsa ambelor părți. Ea s-a plâns de mai multe ori colegilor că avocații țipă la ea și că nu mai suportă stresul.

Mariana Obreja activează la Judecătoria Iași din anul 1999.

#politia Iasi, #psihiatrie iasi, #judecatoare Iasi, #teroare vecini , #politie