Poliția Română lansează o campanie de educație rutieră adresată persoanelor în vârstă

Advertorial
Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 11:29
2835 citiri
Poliția Română lansează o campanie de educație rutieră adresată persoanelor în vârstă
FOTO: politiaromana.ro

Campania națională de educație rutieră ce vizează persoanele vulnerabile, precum vârstnicii, este cea de-a șasea campanie din cadrul proiectului „Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, cod MySMIS: 125179.

Proiectul a început la data de 1 iulie 2020 și se va încheia la data de 30 iunie 2023.

Cele mai multe victime, în rândul persoanelor decedate în accidente rutiere ce implică pietoni, se înregistrează la nivelul categoriei de vârstă de peste 72 de ani, aproape de două ori mai multe victime decât cea de-a doua cea mai reprezentativă categorie de vârstă: 61-66 de ani. În fiecare zi, o persoană în vârstă este accidentată mortal.

De asemenea, distribuția pe intervale de vârstă a bicicliștilor, de peste 60 de ani, victime ale accidentelor rutiere grave din ultimii ani, arată faptul că cele mai multe victime în rândul acestora sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 61 și 66 de ani.

Desfășurată sub mesajul „Asigură-te că ajungi acasă. Traversează corect!”, campania își propune, printr-o abordare emoționantă, să le semnaleze vârstnicilor pericolul inutil la care se expun și consecințele ce pot urma atunci când nu respectă regulile de circulație și traversează neregulamentar.

Media ultimilor patru ani ne arată că peste 30% din totalul celor decedați în urma accidentelor rutiere grave au fost pietoni. Această cifră confirmă gradul ridicat de vulnerabilitate a pietonilor, dar și nivelul de indisciplină rutieră pe care îl manifestă.

Principalele cauze ale acestor accidente sunt traversarea neregulamentară, deplasarea neregulamentară a pietonilor pe partea carosabilă, precum și deplasarea neregulamentară a bicicliștilor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, astfel încât, un număr cât mai mare din populația României să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.

Valoarea totală a proiectului este de 31.405.057,98 lei. Valoare asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 20.063.345,58 lei. Valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 3.540.590,42 lei. Valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, 7.801.121,97 lei.

Mai multe informații sunt disponibile pe: www.politiaromana.ro.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Date contact:

Comisar - șef de poliție Catană Florin – Manager de proiect

Telefon - 021.208.25.25

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Politia Romana, #campanie de educatie rutiera, #educatie rutiera persoane varstnice , #stiri sociale