Șofer prins beat turtă pentru a doua oară în aceeași săptămână. Prima dată avea peste 3 la mie

Joi, 18 Mai 2023, ora 17:28
1689 citiri
Șofer prins beat turtă pentru a doua oară în aceeași săptămână. Prima dată avea peste 3 la mie
Bărbatul va fi prezentat instanței de judecată FOTO Poliția Română

Un şofer din comuna Sânpetru, judeţul Braşov, a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată după ce a fost prins beat la volan de două ori în şase zile.

Prima dată analizele de sânge au arătat că bărbatul avea peste 3 la mie alcool în sânge, a doua oară el refuzând testarea la spital.

Şoferul, care are 45 de ani şi este din comuna Sânpetru, judeţul Braşov, a fost reţinut de către poliţişti miercuri, urmând ca joi să fie prezentat instanţei de judecată pentru dispunerea unei alte măsuri preventive.

El este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni la regimul rutier, după ce a fost prins în repetate rânduri beat la volan.

Astfel, prima dată poliţiştii l-au oprit în trafic în ziua de 12 mai, în jurul orei 10.30, pe şoseaua de centură a municipiului Braşov.

„Poliţiştii au observat indicii din care reieşea că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia din punct de vedere al stabilirii prezenţei alcoolului în organism, iar rezultatul a indicat o valoare 1,22 mg/l alcool pur. În consecinţă, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, ulterior stabilindu-se că acesta avea o alcoolemie de 3,37 g/l la prima probă prelevată, respectiv 2,80 g/l la a doua probă” se arată în documentele Poliţiei.

Având în vedere situaţia, poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor. Miercuri, 17 mai, în jurul orei 10.20, bărbatul a fost oprit din nou în trafic, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Braşov.

„Şi de această dată bărbatul părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice, aspect confirmat de rezultatul testului alcoolscopic, care a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă de această dată a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a concentraţiei alcoolemiei”, precizează oficialii Poliţiei Braşov.

În aceste condiţii, poliţiştii au decis reţinerea acestuia. Joi, el va fi dus în faţa instanţei de judecată pentru luarea măsurilor legale.

Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un șofer băut a fost scos cu forța din mașină și încătușat, după o urmărire ca-n filme pe o șosea din Harghita VIDEO
Un constățean de 38 de ani a făcut "valuri" în localitatea harghiteană Lacul Roşu, după ce a consumat mai multe pahare cu băutură într-un bar din zonă. Pentru că nu mai știa ce face...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Politia Romana, #sofer beat, #sofer baut , #politie